Slovenija
58 ogledov

Avstrija na del meje postavila bodečo žico

begunci Saša Despot
V Špilju na meji med Avstrijo in Slovenijo le nekaj metrov od sprejemnega centra Šentilj so postavili bodečo žico.

Ker so begunci in migranti, ki so zapustili namestitveni begunski center v Šentilju, skušali preskočiti dolgo vrsto za sprejem v Avstrijo s hojo ob avtocesti, so Avstrijci tam namestili bodečo žico. Deloma je bila ta ob avtocesti nameščena že v minulih dneh, kot poroča avstrijska agencija APA pa so dodatno namestili še vzhodno od sprejemnega centra.

Ob robu pirinske avtoceste so sicer ves čas prisotni tako avstrijski policisti kot tudi vojaki, ki so prestregli prišleke, ki so želeli zaobiti vrsto.

Razen občasnih nestrpnosti zaradi dolgega čakanja na sprejem v Špilju - nekateri begunci so na slovensko-avstrijski meji morali v minulih dneh tudi prenočiti - sprejemanje poteka nemoteno. Po začetni registraciji sicer vse begunce z avtobusi prepeljejo v notranjost Avstrije.

Komentarjev 4
  • Lunca 11:32 04.november 2015.

    Kako jih meniš pred ograjami ustaviti in umiriti, ko se bodo hoteli na silo spraviti čez? Streljati po njih? Madžarska ima mir samo zato, ker so imeli migranti še drugo možnost. Če jim zapremo še to, se bodo nemiri krepko ...prikaži več povečali, tudi na Madžarskem. Poleg tega tudi od Evrope ne bi dobili nobene subvencije in pomoči več. No ja, potem ko bi se najprej pri nas začele islamistične teroristične akcije maščevanja, bi pa začela Evropa pošiljati "človekoljubno" pomoč v orožju, češ, naj se kar največ streljajo tam, da se bodo manj drugje, sami so si skuhali. Hočeš to? Ja, v pad situacijo so nas spravili vsi ti politiki, vključno z našimi in tudi tistimi, ki se danes zavzemajo za ograje.

  • edstark 21:37 03.november 2015.

    Ograja deluje! Poglej si madžarsko, čez noč je ratal tam mir!!!!Nujno rabimo fizične ovire na celotni južni meji in policijo, vojsko ter prostovoljce za zagotavljanje, da nihče ne prestopi več meje ilegalno!

  • Lunca 19:33 03.november 2015.

    Točno tako.