Šport > Nogomet
56 ogledov

Avstrija ostaja neporažena, na EP tudi Švica

Švica, Kvalifikacije EP 2016 EPA
Zaradi razpleta v Ljubljani se je Švica kvalificirala za EP, nanj potujejo tudi Španija, Avstrija, Češka, Anglija, Islandija, Severna Irska in Portugalska

V današnjem predzadnjem krogu kvalifikacij za nogometno evropsko prvenstvo 2016 so v slovenski skupini E poleg dvoboja med Slovenijo in Litvo (1:1) igrali še tekmi na Wembleyju in v St. Gallenu. Anglija je pričakovano premagala Estonijo z 2:0 (1:0), Švica pa gladko San Marino s 7:0 (1:0).

Zmaga Anglije, ki si je že pred časom zagotovila nastop na EP in ostaja s polnim izkupičkom devetih zmag na devetih tekmah, je bila zanesljiva. Prvič pa je prek Thea Walcotta zadela šele ob izteku prvega dela, nato pa se dolgo mučila z obrambno naravnanimi tekmeci tudi v drugem, zmago je potrdil Raheem Sterling v 85. minuti.

Švica je nogometnega malčka z Apeninskega polotoka odpravila visoko. Za gole so poskrbeli Michael Lang v 17., v precej bolj učinkovitem nadaljevanju pa Gökhan Inler z bele točke v 56., Admir Mehmedi v 66, Johan Djourou po še eni enajstmetrovki v 72., Pajtim Kasami v 75., Breel Embolo v 80. s še tretje najstrožje kazni, za zadnjega pa Eren Derdiyok v 89.

Švicarji so zaradi razpleta v Ljubljani tudi že zanesljivi potniki na EP.

Na EP tudi Španija, nova zmaga za Avstrijo

Vodilna reprezentanca skupine C Španija, ki bo v Franciji branila naslov evropskega prvaka izpred štirih let, ko je bilo prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini, je s 4:0 ugnala Luksemburg in potrdila mesto na vrhu. Pred zadnjim krogom sta Ukrajina in Slovaška pri 19 točkah in se bosta borili za drugo oziroma tretje mesto. Slovaška je z 0:1 izgubila proti Belorusiji, Ukrajina je z 2:0 premagala Makedonijo.

V skupini G je Avstrija, ki si je že zagotovila prvo mesto, prišla do novih treh točk. Proti Črni gori je zaostajala do 81. minute, za zmago pa je v sodniškem dodatku poskrbel Marcel Sabitzer. V igri za drugo in tretje mesto sta še dve reprezentanci. S 17 točkami je druga Rusija, ki je z 2:1 premagala Moldavijo, Švedska, ki je bila z 2:0 boljša od Liechtensteina, ima 15 točk.

Španija in Švica sta se pridružili Avstriji, Češki, Angliji, Islandiji, Severni Irski, Portugalski in Franciji kot gostiteljici na EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.