Svet
28 ogledov

Avstrija: za nadomestilo si je odrezal nogo

Krožna žaga Shutterstock
Avstrijec si je zato, da bi bil še naprej upravičen do nadomestila za brezposelne, z žago odrezal del noge. Pri tem je skoraj umrl.

Hans Url, 56, je na zavodu za zaposlovanje izvedel, da ni več upravičen do prejemanja nadomestila za brezposelnost in da bo moral sprejeti službo, ki mu jo bodo na zavodu ponudili. S tem se ni strinjal in je trdil, da je za delo preveč bolan. Na zavodu so mu zato naročili, naj prinese zdravniško potrdilo, ki bi podkrepilo njegovo trditev.

Nogo vrgel v peč, da je ne bi rešili

"Vse skupaj je natančno načrtoval," so o njegovem načrtu povedali na policiji. "Počakal je, da sta se sin in žena odpravila od doma. Potem je v kurilnici postavil krožno žago in odstranil zaščito," so še povedali policisti.

Moški si je nato nad gležnjem odrezal del noge. Da ga ne bi mogli prišiti nazaj, je odrezani del vrgel v peč, poroča Austrian Independent.

Po pohabljenju je odšel v garažo in poklical nujno medicinsko pomoč. S helikopterjem so moškega odpeljali v bolnišnico v Gradcu. Kot so povedali zdravniki, je zaradi krvavitve skoraj umrl, vendar pa so mu z operacijo uspeli rešiti življenje, njegovo stanje pa je stabilno. Policisti so med preiskavo v peči našli njegovo nogo, vendar pa je bila preveč ožgana, da bi mu jo lahko prišili nazaj. Policisti primer obravnavajo kot poskus samomora.

Tudi brez noge bo moral delati

Na zavodu za zaposlovanje so primer označili za tragičen, vendar pa Url kljub temu ni dosegel svojega cilja. "Primer je tragičen, vendar pa mu to ne bo pomagalo," so povedali. "Izguba noge ne pomeni, da ni sposoben za delo. Ko pride iz bolnišnice, ga bodo pregledali, mi pa bomo videli, kakšno službo mu lahko najdemo," je po poročanju avstrijskega portala še povedal Hermann Gössinger iz zavoda za zaposlovanje v kraju Mitterlabill.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.