Slovenija
25 ogledov

Avstrijca prepeljali v Gradec

Nesreča Radovljica GARS Jesenice
29-letnika, ki je v četrtek bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo, so prepeljali v Gradec. Ostal bo brez vozniškega dovoljenja.

29-letni avstrijski državljan, ki je v noči na četrtek bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo, je bil v petek odpuščen iz bolnišnice na Jesenicah ter prepeljan na kliniko Sigmunda Freuda v Gradcu. Moški je duševno bolan in mu bodo vzeli vozniško dovoljenje.

Na vprašanje, zakaj tega niso storili že do sedaj, je Gerhard Lecker s štajerske deželne policijske uprave pojasnil, da morajo biti za ta ukrep duševni problemi neposredno povezani z nezmožnostjo upravljanja avtomobila.

Moški je bil sicer po poročanju avstrijskega Kronezeitung na kliniki v Gradcu že šestkrat. "Od leta 2008 je trpel za shizofrenijo, slišal je dva glasova, svojega in tujega," je za časnik povedal eden od njegovih znancev.

V jeseniški bolnišnici se medtem še vedno zdravita dva policista, ki ju je včeraj obiskal tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger ter minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

Komentarjev 1
  • Lavdan 09:10 06.januar 2013.

    Tujci ki prihajajo k nam bi morali na meji narediti psihotest. Norcev imamo že sami dovolj.