Slovenija
63 ogledov

Avstrijci dobijo več

Bob Žurnal24 main
Bigbob. V Avstriji je isti paket za tretjino večji, zraven dodajo že prenos podatkov.

Pred kratkim je imel mobilni operater Bob akcijo Bigbob. Za 9,90 evra na mesec je ponujal tisoč minut v vsa omrežja in tisoč SMS-sporočil. Enaka ponudba operaterja Bob v Avstriji pa ponuja 1.500 minut pogovorov in 1.500 SMS-sporočil, poleg tega pa 1.500 megabajtov prenosa podatkov za enako ceno. Očitno je Slovenija še vedno drugorazredna država, nas je pred kratkim opozoril bralec Marko.

Drago med operaterji

"Slovenski in avstrijski telekomunikacijski trg sta zelo različna, zato ju je izjemno težko neposredno primerjati. Stopnja razvitosti trga v Avstriji je precej višja kot v Sloveniji, bistveno drugačen pa je tudi regulatorni okvir. Eden od najpomembnejših razlogov za nekoliko drugačno ponudbo je tudi cena medomrežnih povezav, ki je v Sloveniji nekajkrat dražja kot v Avstriji," je pojasnil Žiga Doberlet, vodja blagovne znamke Bob v Sloveniji, in dodal, da je Bigbob kljub temu daleč najboljša ponudba na slovenskem trgu.

Zakaj pri nas ni podatkov

Prenosa podatkov slovenski Bigbob ne vključuje, ker ga "večina uporabnikov še ne uporablja. Ko se bo to spremenilo, bomo zagotovo razmislili o nadgradnji svoje ponudbe. Do takrat pa je mogoče za pet evrov dokupiti Bobovo podatkovno opcijo, s katero lahko uporabniki na mesec prenašajo do enega gigabajta podatkov," je dodal Doberlet.

Komentarjev 6
  • albert 13:45 03.februar 2013.

    Dragi moji sokomentatorji to je še en razlog več,da temeljito počistimo to državo vse nesnage,podgan in barab vseh vrst.

  • Sia 12:53 03.februar 2013.

    Razlika je v velikosti trga. Da je cena nizka mora biti masa kupcev velika. Če bi na našem trgu želeli ponudbiti isti paket, bi morali ceno postaviti višje kot so jo. A ker je kupec občutljiv predvsem na ceno, so ...prikaži več pač zreducirali paket...in s tem ceno obdržali nizko. To so profitna podjetja, težko si predstavjam, da bi se kar tako zlahka odpovedli delu dobička!

  • puksicd 12:50 03.februar 2013.

    VEČINA UPORABNIKOV GA ŠE NE UPORABLJA? Doberlet, kaj ti si normalen? To je idiotsko sprenevedanje in pravkar si me prepričal, da Boba NIKOLI ne bom imel, pa sem razmišljal o tem, pa še SIMOBIL bom zapustil, kreten! Bravo in hvala ...prikaži več Žurnalu za ta prispevek! Še več tega! Naj se vidi, kako nas svinje molzejo!