Šport
28 ogledov

Avstrijci: "Kampl kot Messi!"

Kevin Kampl Gepa Pictures
Kevin Kampl je na uvodu avstrijskega prvenstva zablestel z dvema izjemnima goloma.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl je v prvem kolu avstrijskega prvenstva odigral odlično. Njegov Red Bull Salzburg je v gosteh visoko ugnal Wiener Neustadt (5:1), v Nemčiji rojeni Slovenec pa je zabil dva gola.

Nadarjeni vezist je najprej izmenjal dvojno podajo s soigralcem, se nato sprehodil med branilci domačih in prvič mirno zabil. Še bolj spektakularen je bil drugi gol, ko je Salzburgov "čarovnik", kot so ga poimenovali avtorji videa na You tubu, do žoge prišel na svoji polovici in jo nato pripeljal vse do nasprotnega kazenskega prostora, kjer jo je z nizkim strelom poslal v daljši kot domačega vratarja.

"V slogu Lionela Messija"

Pri enem od medijev na Solnograškem so njegova gola opisali celo z naslednjimi besedami: "V slogu Lionela Messija". Kot lahko vidite v zgornjem posnetku, gre res za dve mojstrovini. Morda naš vezist ne zmore odigrati na tako visokem nivoju kot magični Argentinec, a v najboljši formi lahko z nekaterimi potezami zagotovo vsaj malo spomni nanj.

Hitre spremembe smeri brez dodatnih trikov, občutek za "duel" z nasprotnikom in občutek za gol gotovo odlikujejo Kampla. Morda ne v takšni meri kot pri slovitega Argentinca, a njegove spretnosti so spoštovanja vredne.

Berić in Milanič z remijem

Dobra forma hitrega vezista bo gotovo razveselila tudi slovenskega selektorja Srečka Katanca. Darko Milanič in Robert Berić pa sta s Sturmom v prvenstvo startala z remijem v gosteh proti Wackerju v Innsbrucku (2:2). Berić je igral vso tekmo in prejel tudi rumeni karton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.