Svet
59 ogledov

Avstrijci uvajajo restriktivni nadzor meje

avstrija, meja EPA
Avstrija bo pohitela z uvedbo restriktivnega mejnega nadzora. V pripravljenosti je tudi vojska, ki bi jo lahko napotili na mejo, v kolikor bi se pokazala potreba po tem.

Avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner in obrambni minister Hans Peter Doskozil sta napovedala, da si avstrijska vlada želi čim hitreje uvesti "restriktivni mejni nadzor". Omenjeni nadzor bi izvajali tako na meji z Italijo kot tudi v vzhodni zvezni deželi Gradiščanska. 

"Morali se bomo osredotočiti na dve alternativni poti," je povedala Mikl-Leitnerjeva, nanašajoč se na vzhodno balkansko pot ter na pot prek Italije, kjer skušajo prebežniki v Avstrijo vstopiti na avstrijsko-italijanskem mejnem prehodu Brenner. "V minulih nekaj tednih je okoli 5000 ljudi, ki bežijo pred vojnami ali pa iščejo boljše življenje, poskušalo avstrijsko mejo prečkati iz Italije," je povedal Doskozil.

Minister je še dejal, da bo "Avstrija v naslednjih nekaj tednih uvedla restriktivni nadzor" ter da je "vojska pripravljena, v koliko se bo pokazala potreba po tem, da okrepi svojo prisotnost na mejnem prehodu".

Mikl-Leitnerjeva pa je napovedala, da se namerava pred kakršnimikoli novimi mejnimi ukrepi srečati s svojim italijanskim kolegom, pri čemer se bo v Rimu mudila že ta petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.