Šport
24 ogledov

Avstrijci vohunili za Ammannom

simon ammann olimpijske igre soči Reuters
Avstrijska reprezentanca v smučarskih skokih je poskrbela za incident na olimpijskih igrah v Sočiju, saj naj bi eden od njihovih članov vohunil za Švicarjem Simonom Ammannom.

Švicarski skakalec Simon Amman, štirikratni olimpijski prvak, se je pritožil, da je eden od članov avstrijske reprezentance fotografiral njegovo opremo. In to na prostoru, ki je namenjen izključno skakalcem!

Fotografije je posnel Toni Giger, vodja razvojnega oddelka, avstrijska reprezentanca pa se je za incident že opravičila. ''Najbolj pomembno je, da se spoštuje 'fair-play','' je dejal nemški trener Werner Schuster, vodja norveške reprezentance Alexander Stöckl pa je dodal: ''Pravila so jasna. Če se jih moramo držati vsi, bi se jih morali tudi Avstrijci.''

Svetovni mediji incident že povezujejo z dogajanjem na olimpijskih igrah pred štirimi leti v Vancouvru, kjer so se Avstrijci pritoževali zaradi vezi, s katerimi je Ammann osvojil dve zlati olimpijski kolajni. Mednarodna smučarska zveza (FIS) je njihove očitke ovrgla.

Rusi se soočajo z očitki Kanadčanov

Težke obtožbe pa je v smeri Rusov usmeril trener kanadske sankaške ekipe Wolfgang Staudinger. Ta je bil nezadovoljen z razmerami, ki so jih imeli njegovi varovanci ob ekipni preizkušnji, kjer je Rusija osvojila srebro, Kanada pa je bila osmoljenka tekme s četrtim mestom.

"Naša ekipa je bila na začetku proge srebrna, a nižje ko smo šli, bolj počasna je bila proga," je dejal Staudinger iz varnega zavetja domovine, v katero se je vrnil pred kratkim. "Tovrstne zadeve je vedno težko dokazati, a sem že dovolj dolgo v tem poslu, da lahko ugotovim kdaj razmere niso regularne. Preprosto nismo mogli obdržati hitrosti."

Obtožbe kanadskega trenerja je hitro zavrnil Gilbert Felli, direktor iger pri Mednarodnem olimpijskem komiteju. Na novinarski konferenci je dejal, da je kanadski trener zgolj slab poraženec. "Kot veste so v vsakem tekmovanju ljudje, ki verjamejo v umazane trike. Mislim da bi morali zadevo pustiti pri miru, če nimajo nobenih dokazov o kakršnikoli goljufiji," je dejal Felli.

 

Komentarjev 1
  • Uroš Mejač 15:21 15.februar 2014.

    Sam te Jodlarji si pa lahko vse vse dovoljo! So neverjetni športniki samo njihovo vodstvo s Pointnerjem na čelu pa so napihnjeni, samoušečni nešportni vsega prezira vredni debili! ZA KOZLAT