Šport
55 ogledov

Avstrijci že sprejeli odločitev o Olimpiji

DP hokej Anže Petkovšek
Usoda Olimpije, edinega slovenskega kluba v ligi Ebel, bo dokončno znana po sestanku vodstva lige 26. aprila. Avstrijski časnik Salzburg Nachrichten je sicer poročal, da naj bi vodstvo tekmovanja odločitev o sodelovanju že sprejelo in da v naslednji sezoni Olimpije v tem tekmovanju ne bo.

Kot poroča Salzburg Nachrichten, bi bilo po selitvi zagrebškega Medveščaka iz lige KHL v Ebel v slednji 13 ekip. Da bi se izognili temu, da bi bilo v vsakem krogu eno moštvo prosto, so razmišljali tudi o povabilu Jesenic kot 14. ekipe, nazadnje pa so se odločili, da bi bilo to preveliko število, zato ostajajo pri 12 članih. Olimpija naj bi se za dve leti preselila v alpsko ligo.

"Z drugimi moštvi smo se odločili, da je 14 ekip preveč za našo ligo. Olimpija se bo za dve leti preselila v AHL in se postavila na noge. Potem bomo videli, katere ekipe bodo pripravljene za 14-člansko ligo," je za časnik dejal direktor lige Ebel Peter Mennel in dodal, da resno razmišljajo o širitvi na 14 članov, a šele čez dve leti.

V prvem odzivu ljubljanskega kluba so sporočili, da gre v tem primeru (selitev v alpsko ligo) le za enega od predlogov, o katerih so se z vodstvom lige pogovarjali v preteklosti, a da dokončne odločitve še ni.

V sredo po finalni tekmi državnega prvenstva je sicer trener Olimpije Bojan Zajc poudaril, da ostaja optimist glede tega tekmovanja: "Verjamemo, da se bodo stvari obrnile na bolje, drugače ne more biti. 26. aprila bo končni sestanek lige Ebel, do takrat imamo čas, da 'porihtamo' svoje stvari. Časa ni veliko, a indici kažejo, da se bo klub kadrovsko okrepil, da bomo dobili glavnega sponzorja. A poudarjam, da mora biti delovanje na veliko višji ravni."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.