Avto
3 ogledov

Avto bo vohunil za mladim voznikom

Teen driver General Motors
General motors uvaja funkcijo Teen driver, ki omogoča, da starši na daljavo spremljajo obnašanje mladega voznika za volanom.

Podoben sistem sicer v sistemu MyKey že nudi Ford, očitno pa so spodbudni rezultati spodbudili tudi druge proizvajalce, da temu področju namenijo več pozornosti, saj statistika kaže, da so mladi do 20 let trikrat pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah kot njihovih kolegi, starejši od 20 let. 

Chevroletov sistem pa je vendarle nekaj posebnega, saj omogoča dobesedno vohunjenje za voznikom. Starši oziroma nadzornik bo lahko spremljal, kakšno razdaljo je opravil voznik, kakšna je bila najvišja hitrost in ali je prekoračil dovoljeno hitrost. Javljalo bo tudi, če se bo vklopil sistem za stabilnost ESC ali protiblokirni sistem ABS, pa tudi city AEB. Ko se bo avto ustavil, bodo starši dobili na zaslonu avtomobila celotno "poročilo".

Teen driver | Avtor: General Motors General Motors
Glas audio naprave ne bo deloval, če potniki ne bodo pripeti, vnaprej bo mogoče določiti najvišjo mogočo hitrost. Vse skupaj bo vključeno v infotainment sistem MyLink, podobno kot pri Fordu pa se bodo funkcije aktivirale prek enega od ključev.

Novost bodo prvič predstavili v serijskem chevrolet malibuju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.