Avto
47 ogledov

Nov trend v negovalnih domovih: avtomobilčki na daljinsko

Avtomobilčki na daljinsko
1/2
KAV/Mierau
Pacienti v negovalnih domovih so naveličani dolgoletnih klasičnih terapij. V negovalnem domu Baumgarten na Dunaju so si zato terapevti domislili nenavadne terapije za spodbujanje fine motorike pri svojih pacientih. Terapijo z avtomobilčki na daljinsko vodenje.

Mnogo pacientov negovalnega doma Baumgarten že leta trpi za hudimi obolenji. Ker so številni že naveličani dolgoletnih klasičnih terapij, terapevti iščejo vedno nove načine, kako bi pacientom pomagali ohraniti oziroma ponovno pridobiti samostojnost. Ena izmed njihovih najnovejših inovativnih rešitev za razvijanje fine motorike je terapija z upravljanjem avtomobilčkov na daljinsko vodenje.

Tudi dirkajo

"Terapija je primerna za geriatrične paciente z nevrološkimi oziroma travmatološko-ortopedskimi obolenji. Tako pacienti urijo fino motoriko, koordinacijo, koncentracijo in pozornost, pa tudi deljeno pozornost, ko delajo več stvari hkrati, spodbujajo pa še prostorsko orientacijo in budnost. Nenazadnje je seveda tudi zabavno za vse udeležence," je pojasnila vodja fizioterapije v negovalnem domu Baumgarten, Asita Homayoun-Hamadan.

Tovrstne terapije z avtomobilčki na eno- in dvoročno daljinsko upravljanje potekajo enkrat tedensko. Pacienti najprej vadijo upravljanje z daljincem, nato so na vrsti dirke. Tako na igriv način razvijejo celo sposobnosti, za katere so bili prepričani, da jih ne zmorejo, kar pri pacientih povzroči tudi občutek zadovoljstva nad uspehom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.