Avto
59 ogledov

Avto je imela rajši od otroka

Odklepanje vozila Gregor Prebil
Neka mati gasilcem ni pustila, da bi razbili okno na njenem prestižnem avtomobilu in tako prišli v notranjost do zaklenjenega otroka.

Vest, da je kakšen lastnik dal prednost svojemu jeklenemu lepotcu pred žensko, ni tako neobičajna. Bolj nenavaden pa je bil nedavni dogodek na Kitajskem, da naj bi mati branila reševalcem reševanje otroka, ker se je bala za škodo na svojem avtu. 

Ženska iz province Čejang je pred tem zaklenila ključe v BMW serije 7, v katerem je obsedel tudi 17-mesečni otrok. Ker slednji od znotraj ni bil sposoben odkleniti avtomobila, je mati poklicala na pomoč. Gasilci so ob prihodu opazili, da zaradi vse višje temperature v notranjosti objokanemu in rotečemu otroku grozi nevarnost, zato so se odločili za kar najhitrejši vstop v prestižno limuzino - skozi razbito okno. 

A takrat je nastala težava, saj se je mati na vso silo uprla tej taktiki, še posebej, ker sta se dva ključavničarja že trudila vdreti v avto. Tako se je glede na poročilo gasilcev dlje časa prerekala z njimi in jim branila dostop. 

A ker je bil trud ključavničarjev zaman, je prekipelo tudi gasilcem in so ob odobravanju množice, ki se je zbrala, mimo matere razbili eno od oken in po eni uri ujetništva rešili otroka. 

Mati se je kasneje branila, da je že sama pred tem skušala s kamnom razbiti steklo, v nemoči pa je nato klicala policijo. Pri poskusu s ključavničarjem pa da je nato vztrajala, da ne bi razbijanje okna preveč vznemirilo otroka, je poročal Wall Street Journal. Kitajska socialna omrežja so bila vseeno polna komentarjev na dogodek in obsodb matere, med njimi pa so številni izpostavljali upad vrednot v državi v zadnjih letih, ki se je zgodil obenem z velikanskimi gospodarskimi in socialnimi spremembami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • h3o 10:33 04.avgust 2015.

    to ni mati, to je navadna KURA

  • Papaja Popi 10:03 04.avgust 2015.

    Mentaliteta na psu.