Avto
15 ogledov

68 odstotkov voznikov z navigacijo

Navigacijske naprave so med vozniki in voznicami vse bolj priljubljene. (Foto: S Žurnal24 main
Žurnalova raziskava o uporabi navigacijskih naprav v avtomobilu je razkrila, da kar 68 odstotkov naših bralcev za pomoč med vožnjo pri iskanju ulic in naslovov uporablja navigacijo.

Na anketno vprašanje, Ali uporabljate navigacijo?, je odgovorilo 816 bralcev spletne strani zurnal24.si/avto. Od  prejetih glasov jih je 68 odstotkov odgovorilo pritrdilno, medtem, ko 32 odstotkov (261 anketirancev) ne uporablja navigacije.

Največ, kar 41 odstotkov izmed vseh glasovalcev, jih v avtomobilu uporablja prenosno navigacijsko napravo, petina (20 odstotkov) uporablja navigacijo z zemljevidi na mobilnem telefonu, najmanj, sedem odstotkov, pa ima serijsko vgrajeno navigacijo v avtomobilu.

Rezultati ankete nekoliko odstopajo od evropske raziskave, ki je zajela 11 držav, med drugim tudi Slovenijo. Ta je pokazala, da v Sloveniji navigacijo v avtomobilu uporablja 54 odstotkov voznikov in voznic. Slovenija po uporabi navigacije še vedno zaostaja za najbolj razvitimi evropskimi državami. V Nemčiji ima navigacijsko napravo že 78 odstotkov ljudi, za slovenskimi vozniki in voznicami pa so po uporabi uvrstili Španci in Hrvatje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.