Avto
19 ogledov

726 zasegov, a ne motoristu

Motorist čez rdečo luč bralka
Za noro vožnjo motorista po Celovški policija ni dobila nobene prijave. Je pa v letu 2012 zaradi hujših prekrškov začasno zasegla 726 motornih vozil.

Policija v zvezi z motoristom, ki je pred desetimi dnevi po Celovški cesti v Ljubljani vozil brez čelade po zadnji gumi in s preveliko hitrostjo zapeljal čez rdečo luč, ni dobila nobene prijave.

"Policijo o domnevnih kršitvah udeležencev cestnega prometa dnevno obveščajo občani oziroma vozniki, ki se zaradi grobih kršitev cestnoprometne zakonodaje počutijo ogrožene v prometu," pravi Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. Večina tovrstnih prijav je anonimnih ali pa prijavitelj v nadaljevanju ni pripravljen sodelovati s policijo oz. pričati v prekrškovnem postopku.

Objestneže prijavite!

Na vožnjo, v kateri je motorist ogrozil sebe in druge udeležence v prometu, nas je opozorila bralka. Policija udeležencem v prometu svetuje, naj, v kolikor zaznajo objestno in predrsno vožnjo voznikom o tem obvestijo policijo in v nadaljevanju postopka z njo sodelujejo. "Le tako bodo učinkovito stekli morebitni prekrškovni postopki zoper kršitelje," pravi Stojnšek.

Zaseženih 726 motornih vozil

Zaradi storitve hujših prekrškov je bilo v letu 2012 začasno zaseženih 726 motornih vozil. Četudi se stanje prometne varnosti se ne ocenjuje zgolj po številu mrtvih udeležencev v cestnem prometu, policija kljub temu ocenjuje, da se stanje na območju PU Ljubljana iz leta v leto izboljšuje," pravi Stojnšek. Če je bilo v letu 2002 na območju PU Ljubljana 64 mrtvih udeležencev v prometu, jih je bilo lani polovico manj. Med motoristi je bilo lani v Sloveniji 18 smrtnih žrtev.

Da bi preprečila število žrtev v prometnih nesrečah, v katerih so udeleženi vozniki motornih koles, se je policija odločila, da jih bo letos nadzorovala tudi iz zraka.

Komentarjev 3
  • bla_blabla 22:26 27.marec 2013.

    kaj zaj bote to sliko meli naslednjih 600 let v obdelavi???

  • Mike99 19:30 27.marec 2013.

    Novinar ki je spisal v levi kvadratek višine kazni za prekrške, je očitno velik nepoznavalec ali se je le zmotil, naj pa popravi napako. Kazen za prekoračitev hitrosti v naselju nad 30 km/h ni 1200 evrov in 18 točk, torej ...prikaži več izguba izpita. Če se ne motim je 1000 evrov in malo manj izgube točk, ne toliko da izgubiš izpit. Če bi to veljalo bi se izpiti dnevno na veliko izgubljali. Kazen 1200 evrov in 18 točk sledi, če v naselju prekoračiš hitrost za 100%, torej za 50 km/h na uro preveč.

  • Mirko Ban 19:20 27.marec 2013.

    to ni motorist to je oseba,ki misli da je motorist