Avto
17 ogledov

86-letna kolesarska brez čelade na led

Sneg na kolesu Shutterstock
Gorenjski policisti so v Kranju obravnavali nesrečo 86-letne kolesarke, ki je med sestopanjem s kolesa na pločniku padla po tleh in se lahko telesno poškodovala po glavi, na kateri ni nosila čelade.

Policisti ugotavljajo, da so starejši kolesarji pogosto premalo pozorni na vozila, slabše slišijo, vidijo in se počasneje ustrezno odzovejo. Policisti jim zato svetujejo, naj bodo odgovorni in naj upoštevajo svoje sposobnosti ter sedejo na kolo le takrat, kadar so prepričani, da so resnično sposobni varne udeležbe v cestnem prometu.

Le na kolesarsko stezo

Izogibajo naj se vožnji v slabih vremenskih razmerah, v temi in po hitrejših cestah. Predvsem pa naj se izogibajo cest, kjer ni kolesarskih stez, in naj uporabljajo varnostno čelado, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot so pojasnili, je bilo lani v nesrečah udeleženih 129 kolesarjev, od tega jih je 75 nesrečo povzročilo. Od 19 udeleženih kolesarjev, starejših od 64 let, pa je bilo 14 povzročiteljev nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.