Avto
15 ogledov

Alfa romeo potrdila žalostno novico

Alfa Romeo Giulia Saša Despot
Karavanske alfe romeo giulie ne bo. Sedaj je to bolj kot ne uradno.

Predvsem v Evropi bo marsikdo zameril Italijanom takšno odločitev, a pri znamki Alfa Romeo so odločeni vsa svoja (skopa) sredstva in energijo usmeriti v uspeh suva stelvio, ki se bo boril za svoj prostor pod soncem v zelo zanimivem in prodajno uspešnem razredu. 

Postranska žrtev tega načrta je karavanska giulia, kar je po svoje logično, saj trg kombijev v D segmentu zadnja leta stagnira. "Odločili smo se, da ne bomo izdelali giulie sportwagon. Ali jo sploh potrebujemo, če se stelvio pelje tako dobro? Morda ne. Z našim tuniranjem bo stelvio lahko prepričal tudi vse tiste, ki bi bili sicer zainteresirani za sportwagna," je za Autocar dejal Alfredo Altavilla, šef proizvodnje pri Alfa Romeo. 

Alfa romeo stelvio | Avtor: Alfa Romeo Alfa Romeo
Pri znamki so že ob premieri limuzinske giuglie dejali, da je karavanska različica malo verjetna, a so se pred nekaj meseci namignili, da odločitev še ni dokončna. Sedaj je jasno.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.