Avto
5615 ogledov

Ali je to prihodnost? Kaos na polnilnicah

Facebook
Pred električnimi polnilnicami je bila na črni petek vrsta električnih vozil dolga kot v časih pomanjkanja goriva.

Na črni petek so Američani množično hiteli v trgovine po cenejše izdelke. Tisti z električnimi avtomobili so želeli pred nakupovalnimi centri tudi napolniti baterije svojih vozil. Fotografije in videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih so razkrili dolge kolone vozil, v katerih so lastniki čakali, da priklopijo vozilo na polnilno postajo.

Prima električni avti Avto Toliko boste plačali za polnjenje avtomobila

Čakalna vrsta električnih tesel naj bi bila dolga kar en kilometer. Shanon Stellini je na spletu objavila videoposnetek pod katerim je zapisala, da stavi, da bi si marsikateri voznik tesle v tistem trenutku želel imeti vozilo z bencinskim agregatom. Gre sicer za Teslino mrežo polnilnic, kjer je na enem mestu kar 40 super hitrih polnilnih postaj, ki stoji med Los Angelesom in San Franciscom.

BMW i3 Avto Preizkus ali hitro polnjenje res škoduje baterijam

Oglasili so se tudi komentatorji, ki so polnili svoja vozila. Zapisali so, da na vrsto čakali od 40 minut pa do ure in pol. Pri čemer ni vštet čas polnjenja baterije, ki je trajalo vsaj pol ure.

Toyota prius plug-in HIBRID ALI PLUG-IN? Avto Kaj bo s polnjenjem vozil, ko se bo elektrika podražila?

Na tem mestu gre izpostavit, da je šlo za izredno situacijo, a je po drugi strani, kljub temu, da ima Kalifornija dobro razvejano mrežo polnilnih postaj za električne avtomobile, to tudi opozorilo, kaj nas lahko čaka v prihodnosti, ko bo na cesti še več električnih avtomobilov. V Kaliforniji naj bi že do leta 2025 po cestah vozilo 1,5 milijona električnih avtomobilov, po nekaterih ocenah pa bo treba zgraditi vsaj 81.600 polnilnih postaj, da ne bi prišlo do kaosa pri polnjenju vozil, kakršnemu so bili priča na črni petek.
 

Komentarjev 13
  • Sandi Sterkuš 19:24 14.december 2019.

    Elektro avti niti pod razno ne bodo imeli dovolj polnilnic... Tisti v hišah bodo polnili doma, blokovci pa...

  • Sandi Sterkuš 19:22 14.december 2019.

    Dokler so elektro avti v takšni manjšini, še nekako gre. Zdaj se pa enkrat postavite na kakšni bencinski črpalki in štejte, koliko avtov tam natanka.... ni teorije, da se bo vse elektro avte napolnilo tako hitro.... Nekdo bo rekel, pa ...prikaži veča naj doma polnijo... Ja, v hišah že, kaj pa blokovci...?

  • oneh 18:56 14.december 2019.

    Polnili so 1/2 ure. Polnilnica ima 40 polnilnih mest. Torej se v 1. uri napolni 80 vozil. V koloni pa jih stoji pol manj. Očitno je tisti, kateri je čakal 2,5 uri šel s kolegico/kolegom za grm postavljat nov rekord- ...prikaži več pet sekund do orgazma pol pa dve uri nezavesti. Ko se je zbudil, je počakal še pol ure in odpeljal naprej.