Avto
3629 ogledov

Ali poznate znake policistov?

Policist na cesti
1/8
PU Celje
Ali veste, kako se vesti na cesti, če pred seboj zagledate policista, ki usmerja promet? Kaj pomenijo gibi mož v modrem, si lahko ogledate v galeriji.

Policisti ugotavljajo, da udeleženci cestnega prometa zelo slabo poznajo znake policistov, ki jih uporabljajo pri fizičnem urejanju prometa. Zato bodo celjski policisti do konca junija fizično urejali promet v posameznih križiščih v Celju. S tem želijo ozavestiti občane o pravilnem ravnanju v prometu, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Med prvenstvom fizično urejanje prometa

Omenjene dejavnosti so hkrati priprava na fizično urejanje prometa v križiščih, ki ga bodo policisti izvajali v času evropskega prvenstva v košarki, ki bo v Celju potekalo od 4. do 9. septembra. Takrat bodo policisti predvsem na križiščih, ki se križajo z Mariborsko cesto ob popoldnevih pogosto fizično urejali promet. Udeležence cestnega prometa še posebno opozarjajo, da v času, ko policist fizično ureja promet v križišču, ne veljajo nobeni drugi prometni znaki, temveč je policist tisti, ki ga morajo upoštevati.

Komentarjev 2
  • Antun Homjak 11:27 24.april 2015.

    Ti si preveč samoumeven. Malo se ozri okoli sebe. Eni še vzvratno ne znajo vozit.

  • zic 09:27 21.junij 2013.

    blesavo vprašanje??? le kako bi človek naredil izpit, če tega ne bi poznal...halooooo...imejte glavo še za kaj drugega ne le za frizuro!!??