Avto
1453 ogledov

Ali v Revozu v avte res vgrajujejo eCall?

Smart brabus forfour Smart
So se v Novem mestu že prilagodili na novost, ki velja z aprilom letos?

Da in ne. V Revozu sistem elektronskega klica v sili eCall, ki ga morajo proizvajalci avtomobilov za trg EU v svoje nove modele osebnih vozil vgrajevati od aprila, vgrajujejo le v manjšo količino vozil smart forfour, izdelanih za ruski trg. 

Evropska direktiva glede sistema eCall predpisuje, da ga morajo imeti vgrajenega vsa vozila, ki bodo na novo homologirana, datuma, kdaj bodo morala imeti sistem eCall vgrajena vsa vozila, ki so v proizvodnji in so že homologirana, pa direktiva ne predpisuje.

Prometna nesreča v Šoštanju Pri Vodicah Avto Avto pri Vodicah zletel z avtoceste in sam poklical na pomoč

Vozila, ki jih izdelujejo v Revozu - renault twingo, renault clio in smart forfour - že imajo homologacijo in tako omenjena navodila za ta ne veljajo. Sistem eCall pa bodo morali vgrajevati v morebitne nove modele, ki jih bodo izdelovali v Revozu in bodo rabili novo homologacijo.

Sistem e-Call, ki ga vgrajujejo v model for four za ruski trg, so za STA povedali še, da ta ne deluje pod sistemom GPS, temveč le pod sistemom satelitskega signala GLONASS.

Glede namestitve sistema in njegove cene so pojasnili, da ne gre za zahtevno operacijo. V vozilu ob stropni lučki namestijo le dodatno škatlico e-Call ter na armaturi dodaten zvočnik.

eCall Avto Angel varuh bo čuval tudi starejša vozila

Bo letos padel rekord?

V Revozu so sicer lani predlansko proizvodnjo presegli za dve petini, kar se je po njihovih podatkih odrazilo tako pri prihodkih kot pri čistem dobičku.

Letos načrtujejo proizvodnjo na podobni ravni kot lani oz. še nekoliko višjo, tako da bi lahko konec leta celo presegli proizvodni rekord 212.680 letno izdelanih vozil. V približno tretjinskem razmerju izdelujejo modele clio, twingo in smart for four.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.