Avto
20 ogledov

Američani razkazujejo mišice

Avtosalon v New Yorku
1/22
Reuters
V newyorškem razstaviščnem centru Jacob Javits od konca marca poteka že 113. mednarodni avtomobilski sejem, na katerem sodeluje več kot 30 podjetij z okrog 1.000 razstavljenimi vozili, med katerimi jih je okrog 20 novih modelov.

Organizatorji so na salonu izbrali najboljši avto leta 2013, ki je postal volkswagen golf sedme generacije. Za obiskovale bo sejem odprt do 7. aprila, na njem pa si je mogoče ogledati najnovejša čuda tehnike na štirih kolesih, prav tako pa tudi zgodovinske in zabavnejše eksponate.


Kot se za ameriški avtomobilski sejem spodobi, na njem znova prevladuje največje ameriško avtomobilsko podjetje General Motors (GM), ki med drugim predstavlja najnovejši športni model chevroleta corvette stingray kabriolet z novim aluminijskim okvirjem. Med zvezdami je najnovejši model cadillaca CTS z doslej najmočnejšim motorjem V6, s katerim želi GM neposredno konkurirati nemškemu Mercedesu, na ogled pa sta tudi nova modela buicka lacrosse in regal.

Veliko pozornosti vzbuja Chryslerjev jeep, ki je pred dvoranami postavil posebno stezo za prikaz sposobnosti legendarnih terenskih vozil, po kateri poklicni šoferji vozijo novinarje čez klance z nagibom 30 stopinj in druge ovire. Jeep se na sejmu predstavlja z najnovejšim modelom cherokee in drugimi. Enota nemškega Volkswagna Porsche prvič doslej v ZDA oziroma Severni Ameriki predstavlja model Porsche 2014 911 GT3 s 475 konjskimi močmi in pospeškom od 0 do 96,6 kilometra na uro v 3,3 sekunde. V množici vozil je mogoče videti tudi bentlyje, rolls-roycee, jaguarje, ferrarije, mini cooperje, fiate in druge.

Subaru se na sejmu predstavlja izključno s hibridnimi avtomobili na električni in bencinski pogon, Toyota se ponaša z najnovejšim modelom športnega terenca highlander, BMW pa prikazuje model i3 iz ogljikovih vlaken, ki bo v ZDA na prodaj šele konec letošnjega leta.

Novosti si lahko pogledate v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.