Avto
8784 ogledov

Audi razkril, kaj pomeni kratica PPE

Audi Q4 e-tron Audi
Audi razkril, kaj bo pripeljal v kratkem na ceste.

Audi bo svoje električne avtomobile izdeloval na povsem novi arhitekturi PPE (Premium Platform Electric), ki jo bo delil s Porschejem.

Oblikovno bodo to povsem samostojne enote, jasno ločene od konvencionalnih modelov. Čeprav že na primer pri e-tronu, ki nastaja na Volkswagnovi platformi, lahko povlečemo vzporednice s Q5 ali Q8, pa je avto vseeno posebnež z digitalnimi kamerami, notranjo prostornostjo in tehnologijo. Tako bo tudi s prihodnjim modeli.

Audi A3 sportback Audi A3 e-tron Avto Audi A3 e-tron šest tisočakov nad primerljivim bencinarjem

Britanski Auto Express piše, da lahko od električnih Audijev, ki bodo v prihodnjih letih zapeljali na ceste pričakujemo samosvojo masko motorja z na novo obdelanimi rešetkami, ki nadomeščajo rešetke za zajem zraka za hlajenje klasičnih motorjev.
Viri iz Audija so za britanski medij potrdili, da lahko na PPE platformi pričakujemo električnega audija, ki bo po velikosti podoben modelu A7. Osredotočili se bodo na majhno maso in izvrstne tehnične, predvsem dinamične zmogljivosti. Na isti platformi (PPE) bodo lahko izdelovali večje limuzine in SUV modele.

Audi e-tron | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Audi e-tron quattro concept Audi Q6 Avto Audi e-tron quattro bo šel daleč, zelo daleč

Ključna razlika med platformama MEB in PPE bo v voznih sposobnostih vozila, vključno s pogonom na vsa štiri kolesa.

Pri Audiju sicer načrtujejo izdelati še najmanj tri električne avtomobile na Volkswagnovi MEB arhitekturi, na kateri nastaja tudi VW ID.3, ki so ga pri znamki predstavili septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. 

Audi Q7 e-tron Porabi manj kot 2 l Avto Orjaški audi Q7 e-tron obljublja porabo pod dvema litroma

Prvi Audijev avtomobil na omejeni platformi bo Q4 E-Tron, ki so ga predstavili marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Šef oblikovanja pri Audiju je pred kratkim razkril, da je koncept v 97-odstotkih pripravljen za serijsko proizvodnjo, bo pa serijsko vozilo v primerjavi s konceptom imelo običajne ročice za odpiranje vrat, drugačna vzvratna ogledala in manjša kolesa.

Audi e-tron GT E-tron GT Avto Audi e-tron GT je športna limuzina jutrišnjega dne

V Ingolstadtu nameravajo na osnovi Q4 razviti še križanca in kasneje limuzino. 
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.