Avto
64 ogledov

Audi RS5 zarohnel v novem taktu

Audi RS5
1/15
Audi
Audi RS5 coupe je v Ženevi zaokrožil družino A5, hkrati pa najbolj športnim audijem trasiral novo smer.

Audi RS5 je torej nared za frontalni napad, pri čemer bo skozi bočna stekla skrbno spremljal velika tekmeca, BMW M4 in mercedes-AMG 63. 

Audi RS5 | Avtor: Audi Audi

Ima povsem na novo razvit biturbo V6 motor s prostornino 2,9 litra, ki zmore 331 kW (450 KM). Prirastek v primerjavi s prejšnjim moorjem je največji pri navoru, saj ga je kar 600 Nm oziroma za 170 Nm več. 

Novi RS5 pospeši do trimestne številke po 3,9 sekunde, opcijski dinamični paket pa ga odpre do končne hitrosti 280 km/h. Normna poraba je 8,7 litra, izpust CO2 je 197 gramov na kilometerm, kar je za skoraj petino manj od predhodnika. 

K zelo dobrim zmogljivostim na cesti prispeva nižja masa, k čemur prispeva tudi karbonska streha. Del opreme so prilagodljivo športno podvozje, matrični žarometi, keramične zavore in dinamično krmiljenje. 

A RS5 je zanimiv tudi zaradi svoje podobe, saj je prvi predstavnik novega rodu RS modelov, pri katerih so uporabili precej osvežen pristop pri zunanjem izražanju mišic, kar se čuti pri klesanju obličja, pri dizajnu platišč in načinu, kako so avtu s kromom povečali atraktivnost.

V Nemčiji bo audi RS5 stal od 80.900 evrov naprej. 

Vse o avtosalonu v Ženevi TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.