Avto
6050 ogledov

Audi ustavil prodajo treh svojih modelov

Audi S5 Žurnal24 main
Po vsej Evropi, tudi v Sloveniji.

Audi je julija ustavil proizvodnjo treh svojih modelov na bencinski mogon: različice S4, S5 in A4 2,0 TFSI (različica s 140 kW). Razlog, ki ga navajajo v Ingolstadtu, je "zmerno povišanje vrednosti pri porabi," navaja Wirtschafts Woche, ki je zgodbo prvi razkril.

In res, tudi v slovenskem konfiguratorju Audija ta hip omenjenih treh modelov ni mogoče sestaviti, medtem ko jih ceniki še vedno vsebujejo. 

Pri Audiju so namreč opravili strožje teste za izpuste, pri tem pa pri omenjenih treh vozilih zapazili preseganje toleranc. 

PRIMA izbor najboljše limuzine Test Avto Ko je govora o tehniki, audi A4 preskoči vse ostale limuzine Audi A5 A5/S5 Avto Audi A5 želi iz slovenskih cest napraviti dinamični poligon

Očitno je vse dogajanje v zvezi z afero Dieselgate, v kateri je aktivno udeležen tudi Audi, vodilne pripeljalo do tega, da so v izogib kaznim in novim škandalom ustavili prodajo. Za omenjene modele bodo pristojni nemški urad KBA na novo zaprosili za postopek homologacije. Na podlagi tega bodo lahko tudi znova zagnali prodajo po vsej Evropi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1