Avto
79 ogledov

Audiji brez režima drift

Audi Audi
Vse bolj popularna funkcija v športnih avtomobilih zagotovo ne bo našla mesta v Audijevih RS modelih.

V modernih športnih avtomobilih so vse popularnejši sistemi za lažje driftanje, t. i. drift mode sistemi. Kljub temu, da jih v svoje modele vgrajujejo Ford, Audi, celo McLaren in Ferrari, pa pri Audiju tega režima ne boste videli.

Šefi Audijevega športnega oddelka RS so zanikali možnost vgradnje. Pojasnili so, da jih to enostavno ne zanima, saj lahko voznik enak občutek doseže z njihovim elektronskim sistemom ESP.

Prvi, ki je v svoj model uvrstil Drift stikalo. je bil Ford. Vgradil ga je v svoj model focus RS s štirikolesnim pogonom. Pri Fordu so razkril, da so možnost delovanja štirikolesnega pogona na način, da omogoča praktično vsakomur drseti bočno, odkrili po naključju, ko so razvijali in pilili način prenosa 257 kW (350 KM) moči iz 2,0-ecoboost motorja na kolesa. Kot je znano, lahko focus do 70 odstotkov moči prenese na zadnji kolesni par, zato je sposoben simulirati vožnjo z zadnjim pogonom. 

Nedolgo zatem je Mercedes podoben sistem predstavil v novem razredu E 63 S AMG. Drift sisteme ponujata tudi McLaren in Ferrari, verjetno pa bomo ta sistem videli tudi v novi generaciji BMW M5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.