Avto > Avto nasveti
13946 ogledov

Na avtu imam kasko, moram res klicati policijo?

Avtomobilsko zavarovanje Andrej Leban
Policija v primerih manjših nesreč pravijo eno, zavarovalnice drugo ...

Dilema, ali klicati policijo v primeru, da imate kasko zavarovanje in se vam zgodi nesreča, ni nova. Pri policiji so za žurnal24.si zatrdili, da zgolj zaradi kasko zavarovanja ni potrebno klicati policije.

Drugače pa so nam odgovorili pri Zavarovalnem združenju Slovenije, kjer pravijo, da je obveza klica policije lahko zavarovančeva dolžnost, zapisana v splošnih pogojih za zavarovanje avtomobilskega kaska. 

Prometna nesreča Nasvet Avto Prometna nesreča: kdaj je treba poklicati policijo

"Neizpolnitev te obveznosti lahko pomeni izgubo zavarovalnih pravic," opozarjajo pri združenju. Zato velja, da dobro preverite kaj piše v pogojih zavarovanja, če imate vozilo kasko zavarovano. Klic policije namreč hkrati pomeni tudi prekrškovno ugotavljanje krivde.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 08:58 21.avgust 2017.

    Policijo je potrebno klicati samo zato,da ugotovi si bil pod vplivom alkohola ali ne!! Mnogi bi pijani razbili avte in nato drugi dan peljali avto na cenitev!! Pod vplivom alkohola zavarovalnice ne izplačujejo NOBENIH odškodnin niti po življenskih policah!!

  • vzev 12:41 15.avgust 2017.

    Sam še nikoli nisem imel nobenih težav pri uveljavljanju zavarovanja. Tisti, ki pa vsako leto menjujete zavarovalnico samo, da prihranite 1 €, pa seveda pričakujte težave. Če si ti pri eni zavarovalnici mnogo let, jim pač ni problem občasno plačati ...prikaži več kakšno popravilo, saj vedo, da boš jim v naslednjih letih tako vse prinesel nazaj. Če pa nenehno menjuješ, pa seveda ne bodo tako radodarne in plačevale popravila, če pa je velika verjetnost, da boš naslednje leto že pri drugi zavarovalnici.

  • crniovcar 10:07 15.avgust 2017.

    če se le da da ti ne povrnejo škode