Avto
12623 ogledov

Svetovni zemljevid najbolje prodajanih avtomobilskih znamk

Regtransfers
Pri britanskem Regtransfers so raziskali prodajo vozil po znamkah po vsem svetu in predstavili svetovni zemljevid najbolj prodajanih avtomobilskih znamk. V kar 49 državah je najbolje prodajana znamka avtomobilov Toyota, po uspešnosti ji sledita Volkswagen in Ford. Slovenci prisegamo na Renaulte.

Prevlada Toyote je po raziskavi Regtransfers očitna v latinski Ameriki, Aziji in Afriki, med drugim so avtomobili japonskega velikana najbolje prodajani v Angoli, Ugandi, Avstraliji, Singapurju, Indoneziji, Islandiji, Grčiji, Savdski Arabiji, naTajskem in tudi doma na Japonskem.

Volkswagen je številka 1 v 14 državah po svetu, njegova prevlada pa je skoncentrirana v Evropi: Švica, Belgija, Nizozemska, vedska, Nemčija, Hrvaška, Ciper in Belorusija. Tretji je Ford, ki vlada v ZDA, Kanadi, Novi Zelandiji in tudi v Veliki Britaniji.

V Sloveniji je št. 1 Renault, pri naših sosedah pa na Madžarskem Suzuki, v Italiji Fiat, na Hrvaškem in v Avstriji pa Volkswagen.

Najbolje prodajane znamke vozil na svetu po državah:

Toyota: Št. 1. v 49 državah
Volkswagen: 14 držav
Ford: 8 držav
Renault: 6 držav
Škoda: 6 držav
Dacia: 5 držav
Fiat: 5 držav

Slovenia Renault, Madžarska Suzuki, Hrvaška VW, Italija Fiat, 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.