Avto
22 ogledov

Avtomobili s porabo dveh litrov pred vrati

Pariz 2014
1/26
Žurnal24 main
Mednarodni avtomobilski salon v Ženevi potrjuje smernice, ki si jih je zadala avtomobilska industrija v zadnjih letih. Čas, ko bodo avtomobili porabili dva litra goriva ali manj, je vse bliže.

V fotogaleriji zgoraj smo pripravili tehnološki pogled v sedanjost in bližnjo prihodnost avtomobilov.


Avtomobilska industrija se sooča z izzivi, ki so povezani predvsem s porabo goriva, pa naj si bo to povezano s konvencionalnimi motorji, ki jim tudi znamke znane po izdelavi športnih avtomobilov zmanjšujejo prostornino, dodajajo turbine in elektromotorje. Da, atmosferski motorji se vztrajno poslavljajo, celo Lamborghini se obrača proti elektriki.

Nizka poraba goriva ni več trend, ampak vodilo in zahteva. Medtem ko je med hibridi ena od zvezd gotovo passat, tudi s priključnim hibridom GTE, ki že prihodnje leto obljublja porabo nižjo od dveh litrov, pa so ogleda vredna tudi konceptna vozila Citroëna in Renaulta, ki napovedujeta, da bodo mali avti v bodoče porabili le dva litra goriva na 100 kilometrov.

Med glavnimi zvezdami letošnjega bienala so še opel corsa, škoda fabia, ford S-max, hyundai i20, mercedes-benz AMG GT, jaguar XE, pa mazda MX-5 in land rover discovery sport, BMW X6, renault espace ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.