Avto
142 ogledov

Avtomobili že prepoznavajo obraze

Cadillac XT4 Cadillac
Programska oprema avtomobilov omogoča prepoznavanje obraza lastnika avtomobila. Ko se približa avtomobilu, se avto odklene.

Cadillac je na Kitajskem predstavil premijskega križanca XT4, ki med opcijsko opremo ponuja nov sistem skeniranje in prepoznavanje obraza. "Edinstveno doživetje brez ključa" je izraz, ki opisuje možnost, ki jo ponuja ameriški proizvajalec avtomobilov, ki je vozilo predstavil na avtomobilskem salonu v Pekingu. Prepoznavanje obraza naj bi že prepričalo kitajske voznike, ki so novost pospremili z odobravanjem.

Avto Američani predstavili avto s sedmimi zasloni!

Za delovanje vozilo uporablja "dvojno kamero" z infrardečo tehnologijo in prilagodljivimi svetil iv višini sedežev. Ko se oseba približa avtomobilu, kamera ujame njegov obraz in s pomočjo mobilnega telefona dovoli odklepanje vozila brez ključa.

Cadillac XT4 | Avtor: Cadillac Cadillac

Multimedija v novem mercedesu razreda E Avto Klasični zasloni v avtomobilih na pogorišče zgodovine?

Novi biometrični sistem vključuje tudi odklepanje prstnih odtisov in gesla, ki jih je mogoče kombinirati glede na želje strank. Po vstopu v vozilo lahko uporabnik vozilo zažene brez ključa. To funkcijo lahko nastavi do osem ljudi z enim skrbnikom in sedmimi običajnimi uporabniki, kar olajša skupno rabo avtomobila.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.