Avto > Avtosalon Frankfurt
548 ogledov

10 zanimivih novosti, ki jih ima novi BMW X3

BMW X3
1/19
BMW
Novi BMW X3 tretje generacije morda res nič posebej novega ne prinaša glede mer in litrov, precej pa je tehnoloških novosti. Prvič tudi v znamenju črke M.

Večji, lažji, varčnejši? Ni ravno slogan, s katerim bi prvenstveno opisovali novega BMW X3, pa čeprav v grobem drži. Tretja generacija je sicer res zrasla v dolžino pet centimetrov, tudi medosje je približno enako daljše, a to se v notranjosti ne pozna kaj dosti. 4,71 metra dolg avto ima zadaj po novem 550 litrov prtljažnika, ki je razširljiv do 1.600 litrov.

To je popolnoma isto, kot prej in - seveda - povsem na nivoju najožjih konkurentov mercedes-benza GLC in audija Q5. Kilogrami so na približno istem nivoju, čeprav pri BMW pravijo, da je novinec za 55 kilogramov lažji. A primerjava med izvedenko xDrive 20d prejšnje in nove generacije kaže, da je bil stari celo pet kilogramov lažji, poroča Motor Talk. 

Po čem si bomo torej zapomnili novega X3? Predvsem po tehnikalijah, ki pa so večinoma del doplačil:

- Prvi X pri znamki s 3D masko, zadnja svetila so mešanica iz X5 in X1, prednji LED žarometi naj bi bili najbolj zmogljivi v segmentu. Po novem je zadnja klop serijsko tridelno deljiva.
- Napredni info-zabavni sistemi z do 10,25 palcev premera v X3 iz serije 7 prinaša gestikuliranje, inteligentno zvočno ukazovanje in različne digitalne servise. 
- X3 lahko povežemo z nošenčki, kot je apple watch.
- Velik del napredne varnosti je serijski, med drugim se avto samodejno pripravi na možnost naleta od zadaj.
- Pozna aktivni tempomat, asistenta za zastoje, opozorila pred prečnim prometom spredaj in zadaj, pomoč za izogibanje ...
- Ima za 75 odstotkov večji HUD in bojda sedaj največjega v segmentu.
- Uvaja 3D pogled na avto, ki ga je mogoče prikazovati na zaslonu pametne naprave na daljavo.
- 20 centimetrov odaljenosti od tal omogoča konkreten spopad s terenom, X3 lahko brodi po pol metra globoki vodi.
- poleg bolj ekonomičnih xDrive20d (140 kW/190 KM) in xDrive30d (195 kW/265 KM) bo takoj na začetku na voljo že tudi X3 M40i (360 KM), ki pospeši do stotice že po 4,8 sekunde. Gre za prvi M izvedenko za X3 doslej.
- različice sDrive (le zadnji pogon) in drugi motorji bodo na voljo kasneje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.