Avto > Avtosalon Frankfurt
2527 ogledov

Mercedes razkril prestižni Lešnikovi mojstrovini

1/31
Mercedes_Benz
Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo okoli dveh novih mercedesovih vozil zelo živahno.

Mercedes bo čez teden dni na domačem avtomobilskem salonu v Frankfurtu javnosti pokazal še dve prenovljeni različici svojega najbolj luksuznega razreda S. V prvi polovici leta so že razkrili klasično limuzino razreda S, zdaj pa sta na vrsto prišli še kupejevska in kabrio različica razreda S, pa tudi AMG različica.

Mercedes-Benz concept A Sedan TEGA NAM NI POVEDAL Avto Lešnik nam je izdal skrivnost, a je z novo limuzino vseeno presenetil

Pričakovane spremembe

Ekipa oblikovalcev zadolžena za zunanje spremembe je pod vodstvom slovenskega mojstra Roberta Lešnika na kupeju prenovila odbijače, ob prenovi so mu dodelili večje odprtine za zrak, tako kupe kot štirisedežni kabriolet sta dobila nove prednje žaromete in OLED zadnje luči. Na novo so oblikovali platišča in odprtine izpušnega sistema.

V potovalni kabini je nov volan in 12,3-palčni COMANS večpredstavnostni sistem, kot tudi vmesnih energizing comfort z najrazličnejšimi nastavitvami masažne funkcije, ambientalne osvetlitve, ogrevanja kabine in sedežev, nastavitev audio sistema in režima vožnje.

TZavto 16.05.13, Mercedes-Benz razred S, foto: Mercedes-benz slovenski oblikovalec Avto Z Lešnikom primerjali novi in stari S

AMG za najbolj zahtevne

V motorni ponudbi izpostavljamo 4,0-litrski V8 motorz 250 kilovatov moči, pogon je serijski štirikolesni 4matic. Sledi Mercedes-AMG S63 coupe s 4,0-litrskim V8 motorjem s 457 kilovatov moči (612 KM), v kombinaciji z novim devetstopenjskim menjalnik z dvojno sklopko in pogonom 4matic.

V paketu AMG so tudi aerodinamične posebnosti (aero body kit), nova prednja maska, paket AMG platišč, zmogljivejši performance izpušni sistem, AMG športno vzmetenje, zmogljivejše zavore ... 

 | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Češnja na vrhu torte je mercedes-AMG S65 coupe s 6,0-litrskim biturbo V12 motorjem, ki v sodelovanju s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom razvije moč 470 kilovatov (630 KM), moč pa se prenaša na zadnji kolesi.

Robert Lešnik Intervju Avto Robert Lešnik je novodobne Mercedese približal mladim voznikom

Različici S65 in S63 sta za doplačilo na voljo z 20-palčnimi lahkimi platišči, AMG nočnim paketom (night package), paketom dodatkov iz ogljikovih vlaken in karbon-keramičnimi zavorami.

Osnovni motor v ponudbi je sicer S450 coupe s 3,0-litrskim V6 bencinskim motorjem z 274 kilovatov moči (367 KM).

 | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

S cabrio je kabriolet, ki razvaja

Kar zadeva S cabrio so spremembe zelo podobne. Omenimo sistema Aircap in Airscarf, poznane iz drugih kabrioletov z zvezdo. Aircap je inovativni ščitnik pred vetrom, ki se dvigne nad gornjim robom vetrobranskega stekla in usmerja tok vetra nad glavami potnikov. Na drugi strani je airscarf sistem gretja, ki skozi odprtine v sedežih in naslonjalih za glavo usmerja zrak navzgor proti vratu.

Robert Lešnik je postal svetovno znan po sciroccu, katerega obliko prevzemajo vs Ekskluzivni intervju: Robert Lešnik Avto Lešnik: Kio sem zapustil zaradi boljše ponudbe

Za razliko od S560 coupea ima S560 cabrio pogon na zadnji kolesi, med drugim pa novi sistem za pomoč vozniku driver assistance system omogoča polsamodejno vožnjo, dobil je tudi sistem magic body control. Gre za sofisticirano podvozje s hidravlično kontroliranimi vzmetmi ter stabilizatorji, ki lahko ublažijo dve frekvenci nihanja vzmeti, eno na kolesih in drugo na karoseriji. S tem eliminirajo 80 odstotkov nezaželenih vibracij, vožnja pa je zato še bolj udobna in prijetna.

Edini S razred cabrio s štirikolesnim pogonom je različica S63.

Komentarjev 3
  • ode 19:16 05.september 2017.

    Tipično za dezerterja. Gre tja, kjer je zanj bolje.