Avto
10 ogledov

Avtosalon, ki ponuja več

Avtosalon v Bologni je že 33. odprl svoja vrata.
1/82
Žurnal24 main
Strast po vonju bencina je spet vzplamtela. Svoja vrata je novinarjem odprl že 33. avtomobilski salon v Bologni.

Italijansko mesto v deželi Emillia-Romagna je tradicionalno zbirališče zaljubljencev v avtomobile ob koncu koledarskega leta. Italijani so kljub recesiji in finančnim težavam, v katerih so se znašli avtomobilski proizvajalci po vsem svetu, na razstavne prostore privabili vse najpomembnejše svetovne znamke. Od 5. do 14. decembra, ko si bo mogoče ogledati bleščečo pločevino, bo obiskovalcem na 140.000 kvadratnih metrih razstavnih površin na ogled 320 razstavljalcev, od tega bo mogoče videti 51 avtomobilskih znamk.

 

Ne spreglejte:

Na devetih poligonih je bilo leta 2007 opravljenih 57.384 testnih voženj. Letos so sejem povečali še za en poligon.

Izpostavljeni sta nova mazda3 kombilimuzina in novi golf plus. Prvič bo na ogled prenovljena triperesna deteljica, Citroënov malček C1, Peugeotov 107 in toyota aygo. Med evropskimi premierami lahko izpostavimo atraktivni gallardo LP 560-4 spyder, v Bologni pa je mogoče videti tudi nekaj atraktivnih primerkov serijskih in prototipnih oblikovalskih študij.




 

Uradna stran avtosalona:

www.motorshow.it

Bologna Motor Show je od Ljubljane oddaljen vsega 374 kilometrov po avtocesti in je poleg bližine Slovenije privlačen zaradi bogatega dodatnega programa. Obiskovalci si lahko za 26 evrov, kolikor stane vstopnica, ki jo je mogoče kupiti tudi preko spleta na www.motorshow.it, ogledajo in se udeležijo testnih voženj preizkusa terenskih zmogljivosti, na posebej prirejenem stadionu s kapaciteto nekaj tisoč gledalcev pa se lahko usedejo na sovoznikov sedež športne različice Subarujeve impreze, superšportnega lamborghinija ali katerega drugega avtomobila in na sovoznikovem sedežu uživajo ob vožnji najboljših italijanskih dirkačev.

Čas imate do 14. decembra, ko se bodo vrata največjega avtomobilskega salona v Italiji za eno leto zaprla.

Dobro je vedeti:
Obratovalni čas:
5.–14. december, 9.00–18.30.
Vstopnina: 26 evrov
Cestnine: Slovenija–Italija–Slovenija – 29,80 evra
Oddaljenost: Ljubljana–Bologna 374 kilometrov
Nasvet: Na bencinski črpalki se ustavite v Sloveniji. Za liter 95-oktanskega bencina je v Italiji treba odšteti 1,16 evra (SLO = 0,827), za liter dizla pa 1,23 evra (SLO = 0,914).
Parkiranje: Organizirano je v neposredni bližini avtosalona. Parkirnina za en dan znaša od 12 do 15 evrov.
Hoteli: Spanje za eno noč v hotelu s tremi zvezdicami vas bo v povprečju stalo od 60 do 200 evrov na noč, odvisno od tega, kako zahtevni ste.
Priporočamo: Obisk restavracij. Bologna je ena od "mesnih" prestolnic Italije, znana tudi po špagetih z bolonjsko omako iz mletega mesa ter še posebej po mortadeli. Ogledati si velja staro mestno jedro s trgom Piazza Maggiore – Giardini Margherita, kjer so številne odlično ohranjene srednjeveške palače iz 13. stoletja in opečnate stavbe. V centru mesta pa ne smete spregledati ozkih uličic s trgovinicami, v katerih ponujajo italijanske kulinarične specialitete.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.