Avto
2509 ogledov

Bivalnik za uspešen pobeg pred virusom

Brüder EXP-6 GT bivalna prikolica Brüder
V času, ko živimo omejeni na občino stalnega bivališča, se misel na bivalno prikolico zdi odveč. A, če bi hoteli pred virusom pobegniti na samo, daleč od ljudi, bi vam gotovo prav prišla trdoživa prikolica.

Nekaj takšnega, kot je Brüderjeva prikolica EXP-6 GT, ki daje vtis, da bi z njo res lahko prišli kamorkoli, če bi jo le za seboj vlekel dovolj zmogljiv terenec.

Mitsubishi outlander PHEV Avto Tako daleč smo vlekli prikolico le na elektriko

Brüder EXP-6 GT bivalna prikolica | Avtor: Brüder Brüder

Pri avstralskem podjetju so jo namreč izdelali za premagovanje zares najbolj grobih terenov v obsežni puščavski notranjosti njihove celine, zato je njeno dno od tal oddaljeno kar 650 milimetrov. To ni vse, saj je podvozje opremljeno tudi z nastavljivim zračnim vzmetenjem in večvodilnimi obesami koles, šasija pa je tako trdna, da lahko zdrži tudi zelo močne udarce s tal. Prikolica je poleg tega popolnoma vodotesna in lahko celo plava na vodi. Opremljena je tudi z vitlom in jeklenico, s katerima se jo lahko neodvisno od vlečnega vozila potegne s težavnega terena.

Avtodom Avto Prvič na dopust z avtodomom, to morate vedeti!

Velika in udobna

V nasprotju z večino terenskih bivalnih prikolic je Brüderjeva z dolžino 6,7 metra precej velika in tudi opremljena z vsem, kar se pričakuje od prikolice te velikosti. Med njimi so dvižna streha, ki med postanki poskrbi za bolj zračno notranjost, spalnica, dva kavča v dnevnem prostoru, ki se ju lahko spremeni v ležišči, notranja in zunanja kuhinja, kopalnica, zunanja prha in celo majhen pralni stroj. Prikolica je opremljena tudi s sončno elektrarno, ki elektriko shranjuje v litij ionske baterije s kapaciteto 225 Ah, in 170-litrsko posodo za vodo.

Potovanje z Rimorjevim avtodomom Kaj smo se naučili? Avto Prvič za volanom avtodoma. Kaj smo se naučili?

Brüder EXP-6 GT bivalna prikolica | Avtor: Brüder Brüder

Takšna počitniška trdnjava na kolesih seveda ni poceni. S ceno okrog 100 tisoč evrov in več se lahko primerja z že solidnim stanovanjem ali celo hišo, če ravno ne stoji na najbolj zaželeni lokaciji.

Adria astella V Sloveniji Avto Ta trend je lani v Sloveniji eksplodiral

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.