Avto
20 ogledov

BMW-jeve težave z zadnjimi lučmi

BMW serije 5 BMW
BMW bo zaradi težav z žarometi na seriji 5 vpoklical 140.000 vozil.

Pri modelih 528i, 535i, 550i in M5, proizvedenih med letoma 2008 in 2010, lahko zaradi težav z električnim kontaktom v zadnjih svetilih pride do začasne ali trajne prekinitve delovanja.

BMW bo vpoklical 134.100 vozil, ki so bila prodana v ZDA, in 5.800, prodanih v Kanadi, so iz BMW sporočili tiskovni agenciji Reuters. Napako so razkrili dokumenti ameriške Uprave za varnost v cestnem prometu (NHTSA). Pri BMW zaenkrat niso prejeli nobenih prijav, povezanih s prometnimi nesrečami oziroma poškodbami, ki bi jih povzročila omenjena napaka. Vpoklic se bo začel oktobra, zadnja svetila pa bodo v BMW salonih zamenjali brezplačno.

Vprašanja, ali se lahko napaka pojavi tudi na omenjenih BMW modelih, ki so bili prodani v Evropi, nemalo pa jih je tudi v Sloveniji, smo naslovili tudi na BMW Slovenija, kjer so pojasnili, da so luči za evropske modele drugačne in da napak ni pričakovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.