Avto
205 ogledov

BMW najavlja smetano na vrhu torte: M8

BMW M8 koncept
1/15
BMW
Pri BMW so v zadnjih dneh razburjali s konceptnim vozilom serije 8, ki pa bo dobil tudi športno izvedenko M8. Popolnoma zamaskirani prototip so že delili z javnostjo.

Z razvojem serije 8, so tudi inženirji pri BMW M oddelku aktivni tudi pri nastajanju M modela. Popolnoma zamaskiran, prvi prototip prihajajočega BMW M8 bo razkrit na predstavitveni vožnji v okviru podpornega programa 24-urne dirke na Nürburgringu.

Tako, kot je za modele M značilno, bo imel poleg zmolgjivejšega motorja še cel kup predelav, kot so velike vstopne odprtine za zrak, predelane zavore in športen izpušni sistem s štirimi zaključki. “Pojmovanje in razvoj BMW serije 8 in M modela potekata sočasno,” pojasnjuje Frank van Meel, predsednik oddelka BMW M. “Prihajajoči BMW M8 bo temeljil na genih serije 8, hkrati pa bo svoj DNK nadgradil z dirkaškim potencialom in dodatnimi porcijami dinamične ostrine, preciznosti in agilnosti."

Tudi dirkalnik

V teku je tudi razvoj dirkalnika, to je BMW M8 GTE, ki bo na čelu povratka moštva BMW Motorsport na dirki v Le Mansu: “Razvojni program BMW M8 GTE za naš povratek na Le Mans je v polnem razmahu,” pravi Jens Marquardt, direktor oddelka BMW Motorsport. “Razvijanje novega dirkalnega avtomobila je vedno razburljivo, vendar je pričakovanje BMW M8 GTE še toliko večje. Prvo fazo predstavitve načrtujemo v prvi polovici tega leta in želimo si, da bi svoj dirkaški prvenec doživel na 24-urni dirki Daytone, ki bo potekala konec meseca januarja 2018."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.