Avto
17965 ogledov

Citroën po 17 letih ukinja popularen model

Citroën C1 SAA
Od predstavitve leta 2005 naprej je bilo prodanih okoli 1,2 milijona primerkov Citroënovega mestnega vozila.

Citroën je po 17 letih končal s proizvodnjo malega mestnega modela C1. Zadnji avtomobil je zapeljal s proizvodne linije v Citorënovi tovarni na Češkem.

Smart forfour EQ Slovo Avto Avti, ki niso dočakali leta 2022

Francosko podjetje je od lansiranja leta 2005 prodalo 1,2 milijona primerkov mestnega avtomobila, uspeh pa pripisujejo elegantnemu dizajnu, urbani vozni dinamiki in praktičnosti.

citroen Avto Citroën predstavlja mobilno platformo za mesta

C1 so iz proizvodnje umaknili zaradi "spremembe prednostnih nalog skupine", pri čemer proizvajalec v lasti koncerna Stellantis "gleda naprej v prihodnost mestne mobilnosti".

Citroën C1 | Avtor: SAA SAA

Citroen C3 Aircross Avto Citroënu je prenova uspela z nekaj potezami

Iz Citroëna so za britanski Autocar sporočili, da v kratkem neposredne zamenjave za C1 ne moremo pričakovati, vrzel pa bodo zapolnili s predstavitvijo cenovno dostopnejše različice modela C3.

Prenovljeni Citroën C5 aircross Avto Citroën bo poleti k nam pripeljal posodobljeni C5 aircross

Pri Citroënu predvidevajo, da bodo kupci, ki svoje avtomobile uporabljajo samo za vožnjo po mestnih okoljih, razmislili tudi o prihajajočem štirikolesniku Ami Electric.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.