Avto
2037 ogledov

"Cybertruck je Picasso med avtomobili"

Tesla cybertruck Tesla
Italijanski guru oblikovanja vozil Giorgetto Giugiaro vidi kontroverzni Tesla Cybertruck kot oblikovno revolucijo. Cybertruck je "Picasso med avtomobili," je Giugiaro pohvalil električni poltovornjak iz Tesle.

Kar zadeva varnost, Teslin Cybertruck deli mnenja. Toda, ko gre za dizajn, je Teslin električni poltovornjak zdaj prejel vidno priznanje.
Eden od najvplivnejših avtomobilskih oblikovalcev vseh časov Giorgetto Giugiaro je v intervjuju dejal, da Cybertruck predstavlja prelom v avtomobilskem oblikovanju in je v tem pogledu "Picasso med avtomobili".

Tesla cybertruck | Avtor: Tesla Tesla

Giugiaro je za italijanski dnevnik La Repubblica povedal: "On (Picasso) je bil umetnik razgradnje realnosti." Na podoben način je Teslin šef Elon Musk razbil tradicionalna pričakovanja o avtomobilih.

Španski slikar, grafik in kipar Pablo Picasso velja za umetniškega revolucionarja, ki se je zavzemal za modernizem, radikalnost in inovativnost. Njegova dela so danes med najdražjimi in hkrati najbolj priljubljenimi na svetu.

Delorean DMC-12 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zdaj 85-letni industrijski oblikovalec Giugiaro je oblikoval številna ikonična vozila. To vključuje tudi edini drug avtomobil, ki je bil tako kot Cybertruck izdelan predvsem iz nerjavečega jekla: DeLorean DMC 12, predstavljen leta 1981 in je dosegel kultni status s filmom »Nazaj v prihodnost«.

Takrat je Giugiaro še naprej razvijal osnutek zasnove, ki je bil namenjen za porsche 928, a ga je Porsche nato zavrnil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 16:55 30.december 2023.

    tukaj nečesa ne razumem. picaso je bil človek, oseba, bitje, tole tukaj je pa stvar, reč, nič živega in ne vem kaj imata skupnega. če me spomin ne vara je picasso avtor nekih portretov, kjer neveš kaj gledaš, povoženca, samomorilca ...prikaži veča ki je skočil z nebotičnika, vojaka, ki mu je granata razmesarila glavo ali nekoga ki ga je obdelal morski pes. in verjetno je tale rč na kolesih nekako slična. mogoče ne po izgledu, ampak po funkciji.

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:37 30.december 2023.

    Če ga radar ne zazna,potem je dober

  • Toma 11:46 30.december 2023.

    Kot bi ga iz kartona izrezal!