Avto
83022 ogledov

Dončić z darilom ob pogodbi navdušuje na Krku

Lamborghini urus Lambroghini
Luka Dončić je globalna športna zvezda. Svetovni mediji, in hrvaški niso izjema, o njem poročajo domala vsak dan. Ker dopust preživlja na Krku, so zato še bolj navdušeni, opazili pa so tudi njegovo najnovejšo štirikolesno pridobitev.

* Fotografija je simbolna

Luka Dončić obožuje dobre avtomobile, to je znano že dalj časa. V dokumentarcu "Nekaj je v vodi", ki prikazuje njegov meteorski vzpon, smo lahko opazili unikatno porsche panamero posebne modre barve. Dončić pa se trenutno navdušuje nad Lamborghinijevim SUV-jem urusom. Kot smo pisali pred kratkim, so bili v Sloveniji v prve pol leta registrirani trije urusi. Enega naj bi vozil tudi kriptomilionar Damian Merlak.

Lamborghini urus | Avtor: Poslal bralec Poslal bralec

lamborghini diablo Avto Zadnji superšportnik stare šole

Luko Dončića pa so v črnem urusu opazili na otoku Krk, kjer preživlja zaslužene počitnice po olimpijskih igrah in podpisu nove pogodbe z Dallas Maverick, zaradi katere je postal najbolj plačan slovenski športnik vseh časov. Ali je urus njegov, ne vemo, tudi cena okoli 330.000 evrov pa za Dončiča ob pogodbi vredni 207 milijonov ameriških dolarjev, pa je malenkostna.

Kot piše spletni portal 24sata je črn lamborghini seveda pritegnil pozornost meščanov in turistov, končal pa je je tudi na priljubljeni spletni strani Car Spotting Croatia. 

Akrapovič Lamborghini STO Avto Akrapovič za Lamborghinija izdelal nov sestavni del

Kakšen avto vozi?

Lamborghini je urusa prvič predstavil leta 2017. Pred tem so ga napovedovali že kakih pet let. Zakaj je tako poseben? Ker je bil ob prihodu najbolj ekstravaganten športni terenec. Ker njegovo ime ne označuje kakšnega slavnega plemenskega bika, kot je bilo to doslej navada pri Lamborghiniju, marveč tip že izumrlih prednikov udomačenega goveda (in bikov).  Ker so vzeli Audijevo podvozje (Q7, bentayga ...) in Porschejev motor (4,0 bi-turbo), dodali veliko italijanskih začimb in na štiri kolesa prek osemstopenjske avtomatike preusmerili kar 478 kW (650 KM) in 850 Nm navora.

Lamborghini urus | Avtor: Lamborghini Lamborghini

Lamborghini urus Avto Tako ekskluzivna vozila so si privoščili letos Slovenci

Lamborghini urus | Avtor: Lamborghini Lamborghini

Ker je to dovolj, da v 3,6 sekunde (!) masa 2,2 toni že doseže 100 km/h, pa čeprav je motor najmanjši, kar jih vgrajujejo v lambote. Ker je hitrost SUV-ja preko 305 km/h. Ker ga velikanski zavorni diski in keramične ploščice zelo hitro ustavijo - s 100 do 0 km/h po 33 metrih. Ker je to največji in najbolj prostoren lamborghini doslej - ima kar štiri sedeže in 616 litrov prtljažnika! Ker je to prvi lamborghini, namenjen vsakodnevni uporabi, saj je notranjost športno udobno skrojena, z njim pa mogoče hoditi v službo in prevažati s sabo ves komplet za golf - s podiranjem sedežev ima kar 1.596 litrov prostora. Lambo! Ker se mu podvozje lahko dvigne na 25 centimetrov odmika od tal in bo ob namenskih pnevmatikah za pesek in blato lahko zaoral tudi skozi (arabsko) peščino. 
Glede na sloves Dončića in njegove sledilce na družabnih mrežjih, pa je to tudi odlična reklama za Lamborghini.
 

Komentarjev 20