Avto
870 ogledov

Dramatični BMW Z4 koncept

BMW z4 concept
1/14
BMW
BMW Z4 je v konceptni podobi napovedal zelo vpadljivega serijskega roadsterja naslednje generacije.

Na srečanju v Pebble Beach v ZDA je BMW razkril vizijo nove generacije roadsterja Z4. Očitno bo prinesel precej svežine v oblikovalski jezik znamke, tako v detajlih kot celoti. 

Glavni oblikovalec Adrian van Hooydonk je pojasnil, da so sledili ideji z malo linijami in subtilnim izmenjavanjem površin, s tem pa dosegli občutek čustev in moči.

Lj. obroč Avto V novi BMW petici smo na Lj. obvoznici spustili volan iz rok

Nenavadno za zadnje modele BMW so prednje luči povzdignjene poševno navzgor, sam nos pa je poveznjen navzdol in navznoter, z nizkima ledvičkama, tako da deluje kot puščica. Motorni pokrov je dolg, kot se spodobi. Dve jasni bočni črti in pogled na polni del za sedežema sta še dva detajla, preden se avto ostro zaključi v zadnji del, kjer ga krasijo široke in ozke luči v obliki črke L. Svojevrstna detajla sta tudi stranska usmernika zraka.

BMW z4 concept | Avtor: BMW BMW

Zanimivi so barvni kontrasti v notranjosti, saj je voznikov sedež drugačen od sovoznikovega, prav tako je razdeljena armaturna plošča. Digitalni osrednji merilniki in centralni infozabavni zaslon so na isti višini, vidnih je precej novih detajlov. Izstopa tudi globok volan s športnimi stikali in štoparico na obodu.

BMW ima navado, da serijski avto v raznih detajlih zelo sledi konceptu, a bomo vseeno morali na končni rezultat počakati do prihodnjega leta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.