Avto
8 ogledov

Druga slaba novica za BMW v zadnjih dneh

BMW Brilliance Automotive EPA
BMW Brilliance Automotive, partner vodilnega proizvajalca luksuznih avtomobilov na svetu BMW v skupnem podjetju, bo na Kitajskem zaradi napak na krmilnem sistemu vpoklical 143.215 avtomobilov, izdelanih med avgustom 2009 in avgustom 2012.

Kitajska agencija za nadzor nad kakovostjo je sporočila, da bo BMW Brilliance vpoklice začel prihodnji teden. Pri vpoklicanih avtomobilih bo zamenjal vžigalne svečke, ki zdaj predstavljajo potencialno nevarnost.

Vpoklic je že druga slaba novica za nemški BMW v zadnjih dneh. Temu avtomobilskemu velikanu namreč kitajske oblasti konec prejšnjega meseca niso odobrile načrta za 9,2 milijarde juanov (1,13 milijarde evrov) vredno širjenje tovarne v mestu Shenyang na severu države. Kitajsko okoljsko ministrstvo je načrt zavrnilo, ker BMW ni opravil okoljskih testov.

Kitajska je sicer od leta 2009 največji avtomobilski trg na svetu. Svetovalno podjetje McKinsey napoveduje, da se bo trg osebnih vozil v največjem azijskem gospodarstvu do leta 2020 na leto povečeval po osemodstotni stopnji. Leta 2020 naj bi tako na Kitajskem prodali že 22 milijonov osebnih vozil.

Komentarjev 1