Avto
35 ogledov

DTV Schredder za drn in strn

DTV Shredder
1/11
Žurnal24 main
DTV Shredder je vozilce, ki bi si ga verjetno želel vsak slovenski vojak, saj lahko z veliko hitrostjo premaguje še tako zahtevne terene.

Gre za nekakšno mešanico segwaya, malega tanka in motorne rolke, kanadski proizvajalec BOG Werks pa reklamira, da je idealen za življenje v prvi bojni črti. Mogoče ga je namreč uporabljati za izvidnico, reševalne naloge, nadzor ali evakuacijo ranjencev. Po potrebi se lahko prelevi v smrtonosno bojno orožje, saj je mogoče nanj pritrditi strojnice in drugo orožje. Z njim je mogoče upravljati tudi na daljavo, kar pride še kako prav med premikanjem po nevarnem sovražnem ozemlju.

DTV Schredder so predstavili na nedavni vojaški konferenci v ameriškem Detroitu. Poganja ga Hondin 200-kubični motor z 11 kW (15 KM), najvišja hitrost pa je okoli 45 km/h.

S pomočjo gosenic se lahko vzpenja in spušča po 40-stopinjskem terenu, da se obrne za 180 stopinj, pa potrebuje le 1,2 metra prostora. Zanimiv je tudi podatek, da lahko za seboj vleče posebno prikolico s skupno maso kar 550 kilogramov.

O ceni proizvajalec javno ne govori, prav tako ni znano, ali se je ameriška vojska že ogrela zanj. Slovenskim vojakom pa za zdaj gotovo ostajajo le svaruni (patrie) ali lastne noge. Morda pa bo kdaj na voljo tudi v civilni različici.

Oglejte si predstavitveni video:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.