Avto
476 ogledov

EuroNCAP izbral najbolj varne avte po kategorijah

Mercedes-Benz GLC na testiranjih Euro NCAP Euro NCAP
Euro NCAP je razglasil najbolj varne avtomobile po posameznih razredih. Pod črto velja, da so avti iz Nemčije, Švedske, Japonske in Velike Britanije med vodilnimi.

Že v sredo smo poročali, da je volvo XC90 najvarnejši avto doslej, kar dokazuje primerjava med vsemi lani testiranimi avti pri organizaciji Euro NCAP. 

So pa pri organizaciji pripravili še pregled najvarnejših avtov po posameznih kategorijah. V kategoriji velikih suvov je zmagovalec prav tako logičen - volvo XC90. Pri organizaciji izpostavljajo kar 97-odstotno varnost, ki jo je dokazal za varnost odraslih potnikov, in 100-odstotno število možnih točk za asistenčne sisteme, kar se je zgodilo prav tako prvič.

Pri Volvu so se v odzivu na priznanje že potrepljali po ramenih in znova poudarili, da do leta 2020 v njihovih novih avtih ne bi smelo prihajati več do smrtnih žrtev in težjih poškodb. 

V kategoriji manjših suvov je najboljši mercedes-benz GLC.

V kategoriji večjih družinskih avtov sta dobila enake ocene tako jaguar XE kot toyota avensis, vendar pri Euro NCAP "zmago" pripisujejo jaguarju, saj so številne tehnologije v njem standardne. 

Pri manjših družinskih avtih je najboljšo oceno prejel infiniti Q30, a Nissanove luksuzne znamke v Sloveniji ne tržijo.

Pri malih avtih sta bila po ocenah poravnana honda jazz in in suzuki vitara, je pa jazz lovoriko najboljšega dobil zaradi boljše strategije za vgradnjo asistenčnih sistemov.

Pri večjih enoprostorcih je slavil dvojec ford galaxy/S-max, medtem ko je pri manjših enoprostorcih najbolj varen VW touran. 

Pri Euro NCAP so lani prvič skrbneje testirali tudi roadsterje. Pri tem so za najboljšega ocenili mazdo MX-5, ki pa zanimivo sploh ni dosegla petih zvezdic, tudi zato, ker ne pozna sistema City AEB. A drugi so bili še slabši. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.