Avto
144 ogledov

Evropski lastniki volkswagnov družno proti koncernu

Volkswagen logo EPA
Okoli 220 tisoč lastnikov iz Nizozemske in Velike Britanije je združilo moči v nameri, da bo skupinsko tožilo koncern Volkswagen zaradi afere Dieselgate.

Ugledna britanska odvetniška družba Harcus Sinclair in nizozemsko združenje lastnikov, ki se počutijo ogoljufani, in v katerem je kar 180.000 tamkajšnjih lastnikov volkswagnov, sta združili moči v potezi, ki bi lahko pomenila panevropsko tožbo proti nemškemu koncernu, poroča Automotive News.

Volkswagen namreč zavrača, da bi lastnikom v Evropi ponudil kaj več kot zastonjsko posodobitev programske opreme na spornih TDI motorjih, medtem ko bo po drugi strani v ZDA zapravil prek 20 milijard evrov za različne poravnave z oblastmi in lastniki zaradi vgrajevanja goljufanja z emisijami izpušnih plinov.

Nizozemska fundacija pravi, da bo z VW skušala najti "razumno poravnavo". Ob tem navaja, da deluje tudi s predstavniki lastnikov iz Avstrije, Nemčije, Švice, v pogovorih pa so s tistimi iz Španije, Francije, Italije, Poljske, Češke in iz skandinavskih držav. Nekaj prek 30 tisoč slovenskih lastnikov volkswagnov, v katere je bila vgrajena sporna koda, očitno še nima svojega zastopstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Harrison 06:50 19.junij 2017.

    Kdo vama brani voziti francoska in korejska jajca. Za vaju je že tako prepozno, da bi spoznala, kaj je avto.

  • francl12 18:02 18.junij 2017.

    pa ja vete, da je WWWW najboljši. Taprav Slovenc kupi uvožene nemške jajce z nemčije. Važno je da ima samo 150.000 na števcu (v realnosti pa je že 300.000)!Taki bedaki niti ne pomislijo na odškodnino, saj vozijo WWWWWWWW.

  • McClain 09:46 18.junij 2017.

    le Slovenci bi še vsak po 100 evrov nakazali v Wolfsburg, tako ljubijo golfe in pasate. Jaooooooo