Avto
3858 ogledov

Golfu GTI so serijsko zlomili blokado. Tako hitro gre!

VW golf GTI TCR
1/7
Volkswagen
Golf GTI TCR je labodji spev zdajšnje sedme generacije. Uh, kako hitro slovo!

Pri Volkswagnu so objavili vest, da je že mogoče naročiti zadnjo izpeljanko njihove športne ikone, golfa GTI. GTI TCR je dobil ime po dirkaški seriji in temu želi biti serijsko kos.

Vgrajen ima 213 kilovatni motor (290 KM) in sedemstopenjski menjalnik DSG. S tem je še močnejši od doslej najmočnejšega GTI-ja, golfa GTI performance (180 kW/245 KM).

Čeprav je osnovna hitrost pri GTI TCR omejena na 250 km/h, pa so pri VW pripravljeni na zahtevo stranke storiti tisto, kar sicer doslej uradno niso počeli - dvigniti zaporo, tako da lahko GTI TCR doseže hitrost vse do 260 km/h. Ni slabo za avto ljudskega kompaktnega modela s prednjim pogonom!

VW golf GTI TCR | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Zadnja iteracija zdajšnje generacije golfa GTI bo šla v zgodovino tudi po izredno bogati serijski opremi - premijskih dirkaških sedežih iz mikrovlaken, rdeče obarvanimi varnostnimi pasovi, poseben volan, 18-palčna kolesa ekskluzivnega dizajna, različni zunanji dodatki in napisi ... V prvem od dveh dodatnih športnih paketov so poleg višje hitrosti še 19-palčna platišča, v še bogatejšem drugem pa prilagodljivi blažilniki in dirkaška zadnja prema.

Cena v Nemčiji za GTI TCR je 38.950 evrov, naročila že sprejemajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 21:22 18.januar 2019.

    jajca, 2.0 4 cilindre mašina navita v fundamente, ko crkne karkoli pa plačaš v suhem zlatu. vsaj 6 cilindrov in ne pod 3.0 kubikov je precej lažje