Avto
697 ogledov

Hostes obiskovalci avtosalona ne napadajo s prošnjami za telefonske številke

24. Avtomobilski Salon Saša Despot
Toliko hostes, kot jih lahko srečate na 24. avtomobilskem salonu Slovenije, ne boste na enem mestu srečali na nobeni drugi prireditvi pri nas. A tam niso samo zato, da se nasmihajo. Avtomobilski razstavljavci so jih dobro izobrazili. Koliko zaslužijo zato na dan? Pogovarjali smo se z agentko Mikica Stojanović.

Na 24. avtomobilskem salonu Slovenije na Gospodarskem razstavišču je hostes skoraj toliko kot avtomobilov. Od petka naprej, ko bo gneča na razstavnih prostorih največja, jih bo še več, nam je povedala Mikica Stojanović, lastnica agencije Agencija22, ki ima svoje hostese tudi na avtomobilskem salonu pri različnih znamkah.

"Ne samo pri avtomobilih, tudi pri gumarjih, pa tam, kjer izposojajo vozila so," je povedala sogovornica, ki je dejala, da so dobili ponudbe za hostese za avtomobilski salon res nekoliko hitreje, kot je to običajno.

Nespodobnih povabil ni bilo

"Na salonu je hostes skoraj toliko kot avtomobilov, a nekaj jih še imamo," pravi in dodaja, da je večja težava za avtomobilisti, ki bi si ta trenutek želel hosteso ta, da jo je treba izobraziti o avtomobilih, ki jih predstavlja. "Nič tiranskega ni bilo. Avtomobilisti so jih na izobraževanjih predhodno naučili določene stvari o znamki avtomobila, ki jo predstavlja in tudi o samem avtomobilu." 

Tudi zato je zaradi širokega nabora različnih avtomobilov na salonu toliko hostes, v pomoč pa so jim tudi prodajalci oziroma zastopniki za določeno znamko. 

Čeprav tudi na največjih svetovnih avtomobilskih salonih prihaja do nespodobnih povabil, velikokrat tudi milijonarjev, pa v Ljubljani hostes obiskovalci ne nadlegujejo: "Za zdaj ni bilo neprimernih povabil. S hostesami se pogovarjam tudi o teh stvareh. Obiskovalci na salon ne pridejo s tem namenom, so uvidevni. Prej se to dogaja na kakšnih drugih dogodkih."

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot

800 evrov na dan ne zaslužijo

Vodja Agencije22 je pojasnila tudi, koliko zaslužijo dekleta, ki nimajo lahkega dela, ko morajo ves dan stati ob avtomobilih in tudi odgovarjati na različna vprašanja obiskovalcev. Zaradi specifičnega dela, saj na drugih dogodkih pogosto le usmerjajo goste, na avtomobilskem salonu pa morajo pokazati tudi določeno znanje o vozilih, je tudi njihova cena večja. "Manj kot 80 evrov na dan, sem prepričana, hostesa na avtomobilskem salonu v Ljubljani ne zasluži. Prej so zneski večji," pravi Stojanovićeva, ki še dodaja, da je cena misic in bolj prepoznavnih deklet večja. A ne gre za zaslužke kot v primeru Wranglerjevih deklet, ki so pred leti na avtomobilskem salonu v Detroitu zaslužile več kot 800 evrov na dan.

Razlika o ceni tudi glede na vrsto oblačil

Se pa cena razlikuje tudi od tega, kako so dekleta na salonu oblečene. "Seveda je cena drugačna, če je dekle oblečeno v hlače in obuto v športne copate, kot, če mora pozirati v kopalkah ali izzivalnih oblačilih," pojasnjuje sogovornica in dodaja, da so hostese oblečene zelo spodobno, predvsem pa so se razstavljavci izkazali in najeli celo modne oblikovalce, da so izdelali oblačila. Spet druge hostese so oblečene v oblačila iz trgovin.

"Po tem, kar sem videla, so hostese na visokem nivoju. Razen prvi dan, ko so bile novinarske konference in je bilo videti tudi poslikavo teles, pretirane golote na avtomobilskem salonu v Ljubljani ni," še pravi sogovornica.

Komentarjev 7
  • GWRmov 13:37 03.april 2017.

    LOL, a je res greh, če nekoga pohvalim?Vi kar dajite minuse, saj vam ni nikol prav, pa če se graja ali hvali :)

  • GWRmov 09:54 03.april 2017.

    Definitivno se splača iti na avtomobilski salon, če ne drugega zaradi hostes.Vse so lepe, a najlepše so bile pri Lexusu

  • Ivica Dzudovic 00:05 03.april 2017.

    https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17757269_1609861615710626_2196907677214560112_n.jpg?oh=ad9365d04eb73793d9e27c9a098b4cb7&oe=594D7762