Avto
13 ogledov

Hrvati še s kabrioletom

Topless Xd concept. (Foto: Dok-ing) Žurnal24 main
Podjetji DOK-ING AUTOMOTIV in Lenovo sta v Zagrebu predstavili konceptni električni avtomobil električni avtomobil topless XD Concept.

XD Concept je bil prvič predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, novo partnerstvo med podjetji DOK-ING AUTOMOTIVA in Lenovo pa naj bi vodilo k proizvodnji prvega hrvaškega električnega avtomobila z ničelno emisijo ogljikovega dioksida in biorazgradljivosti.

INTERVJU Z OBLIKOVALCEM PRI PODJETJU DOK-ING IGORJEM JURIČEM SI PREBERITE TUKAJ

Predstavljen brezstrešni avtomobil je urbano vozilo, ki s svojim videzom, voznimi sposobnostmi, vgrajeno opremo in avtonomijo 250 kilometrov predstavlja idealno rešitev za vsakogar, ki želi hitro in učinkovito priti do cilja in ob tem spoštuje ekološke standarde.

"Topless XD Concept je zadnje vozilo predstavljeno kot koncept, saj bo naslednji avtomobil homologirano vozilo, ki naj bi ga bilo moč naročiti od 21. junija leta 2012, je najavil direktor podjetja DOK-ING AUTOMOTIV Tomislav Boško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.