Avto
32 ogledov

Hyundaijev mali mestni prijateljček

TZavto 07.05.2013 Hyundai i20 test, avtomobil; foto:Sasa Despot
1/8
Saša Despot
Ženski pogled. Hyundai i20 1,2 dynamic ima vse potrebno za žensko voznico, a manjka ščepec čustev.

Čeprav ni najnovejši na našem trgu, je hyundai i20 vsekakor zelo spreten in bo zadovoljil vsako žensko, ki ji avtomobil ni glavna prioriteta v življenju. Je dovolj velik za vse potrebe ter dovolj majhen za smukanje po mestu in spretno parkiranje.

Nekako pa ne morem mimo občutka zastarelosti. Čeprav je prenovljen, se mi zdi, da voznika popelje nazaj v preteklost, ko dizajnu armaturne plošče še niso posvečali toliko pozornosti, ko udobnost še ni prišla na seznam prioritet in ko so takšnega vozili najstniki, ki so končno naredili izpit in ga izmaknili staršem za prve samostojne vožnje.

I20 je zato v prvi vrsti idealen za novopečene voznike, saj je nezahteven pri parkiranju, pregleden in zadovolji vse osnovne potrebe. Primeren je tudi za nezahtevne voznice in voznike, ki jim je avtomobil zgolj prevozno sredstvo in ne najboljši prijatelj, ki ga je treba ne glede na vse varovati pred zunanjimi vplivi. Je povprečen jekleni konjiček, ki vas bo brez težav popeljal od točke A do točke B.

Podatki o vozilu (Hyundai i20 1,2 dynamic)

Motor: 1.248 ccm, bencinski
Največja moč: 57,2 kW/71 KM
Največji navor: 119 Nm pri 4.000 vrtljajih na minuto
Poraba na testu: 6,4 litra na 100 km (mešani cikel)
Zmogljivosti: 165 km/h, 12,9 sekunde od 0 do 100 km/h
Cena: 11.280 evrov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.