Avto > Iz druge roke
23512 ogledov

Avtomobili, ki vas presenetijo z dragim popravilom

bentley continental GT Bentley
Britanska zavarovalnica Warranty Wise je objavila seznam najbolj problematičnih avtomobilov, ki jih je zavarovala v zadnjih dveh desetletjih. Raziskava kaže, da morebiti nakup poceni rabljenega premijskega avtomobila ni nujno dobra ideja.

Kateri avtomobili so torej zanesljivi in kateri ne? Različne statistike na to vprašanje odgovarjajo različno, različne pa so tudi metode, s katerimi ugotavljajo zanesljivost avtomobilov. Znana spletna stran Consumer Reports se denimo zanaša na izkušnje lastnikov avtomobilov, nemški TÜV Report pa izhaja iz podatkov o tehničnih pregledih. Obe imata tudi slabosti. Concumer Reports se denimo zanaša na subjektivna opažanja lastnikov, TÜV Report pa je omejen zgolj na komponente, ki jih obvezno preverijo med tehničnim pregledom.

parkirišče Rabljeni avtomobili Avto Kateri avtomobili so najbolj in kateri najmanj zanesljivi?

Audi Q7 | Avtor: Audi Audi

130.000 primerov

Britanska zavarovalnica Warranty Wise se zanaša na podatke iz škodnih primerov v okviru podaljšanega jamstva, ki ga ponuja za primere nepričakovanih odpovedi avtomobilov. Pri zavarovalnici zato natančno vedo, katere avtomobile so zavarovali in kaj je pri njih šlo po zlu potem, ko se je izteklo proizvajalčevo uradno jamstvo. Razlog za to je preprost: zavarovalnica mora namreč plačati odkrivanje in odpravo napak.

Servisna delavnica Avto Vam bodo povrnili stroške popravila avtomobila, ki je podvržen vpoklicu?

Na prvih mestih njihove lestvice Reliability Index se tako znajdejo avtomobili, ki so se v zadnjem desetletju izkazali za pravo nočno moro serviserjev, razvrstitev posameznih avtomobilov pa je rezultat zapletene formule, ki upošteva število popravil, stroške popravil in čas, ki je bil potreben za popravilo. Trenutna statistika zavarovalnice sloni na analizah 131.000 razrešenih primerov od leta 2010 naprej.

BMW X6 M50 d | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kaj poroča statistika?

Verjetno ni presenetljivo, da se na prvih mestih med problematičnimi modeli znajdejo predvsem zmogljivi športni avtomobili s kompleksnimi tehnologijami, šasijami in infozabavnimi sistemi. Vendar pa med njimi najdemo malo japonskih modelov, saj se za problematične pretežno kažejo nemški in britanski avtomobili. S povprečno ceno popravila 2.570 evrov se je za najdražjega izkazal bentley continental GT, pri zavarovalnici pa so dodali, da je najdražje popravilo stalo celo več kot 11.000 evrov.

Priročnik za uporabo Avto Za katero znamko traja branje navodil za uporabo najdlje?

Jaguar Xj | Avtor: Jaguar Jaguar

Continentalu GT sledi cela plejada razkošnih modelov. Med takšnimi, ki lastnikom radi povzročijo nepričakovane visoke stroške, so se namreč znašli audija A7 in Q7, BMW-ji M4, X5 in X6 in land roverja range rover in range rover sport, prav tako pa tudi jaguar XJ in porsche cayenne. Morda to niti ni tako presenetljivo kot je presenetljivo dejstvo, da se je med najbolj problematičnimi avtomobili znašla tudi mazda CX-5, ki kaže, da niti proizvajalci z ugledom najmanj problematičnih niso imuni na ta pojav. Razlog je motor.

Prodaja avtomobilov Avto Teh avtomobilov se lastniki pogosto znebijo že po enem letu

Drage poceni napake

Vendar pa nočne more zaradi stroška popravil ne povzročijo nujno le dragi avtomobili z dragimi okvarami. Če z določenim avtomobilom zaradi različnih okvar velikokrat obiščete servisne delavnice, lahko pri njih sčasoma pustite podobno visoke vsote denarja. Primera takšnih avtomobilov sta denimo priljubljeni enoprostorec  ford galaxy ali pa športni terenec chevrolet captiva.

Chevrolet captiva | Avtor: Miha Pečoler Miha Pečoler

 

Komentarjev 4
  • Avatar Smelviolla
    Smelviolla 23:47 26.november 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.xxhook.com

  • TistoPravo 18:35 26.november 2020.

    Najbolj so kvarljivi tisti, ki ji kupci kupijo z do 100.000 po relativno visoki ceni kao "malo rabljene", imajo jih pa prevoženih 200.000km in več...kupljeni in uporabljeni tudi v tem smislu, da praktično spustijo dušo...in potem naslednji lastnik dobi vozilo ...prikaži več ki je praktično izmučeno, prodano za ekstra malo voženo očuvano ceno...torej, nategi

  • bobo7 13:56 26.november 2020.

    Z nakupom takih vozil nas proizvajalci vežejo nase. Časi menjve olja in filtrov so minili, zaj so tu senzorji, računalniki, čipi ipd.