Avto > Iz druge roke
191 ogledov

Brezplačna pomoč na cesti za begunce iz Ukrajine

Okvara avtomobila Shutterstock
Avto-moto zveza Slovenije z današnjim dnem začenja z izvajanjem brezplačne pomoči na cesti za begunce iz Ukrajine, s čimer se pridružuje solidarnostnim aktivnostim drugih evropskih avtomobilskih klubov in svoje krovne organizacije – mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

AMZS mehaniki za pomoč na cesti bodo, če bo le mogoče, vozilo popravili na mestu okvare, sicer pa bo AMZS vlečna služba poskrbela za prevoz pokvarjenega oziroma poškodovanega vozila do najbližjega servisa.

Mehanik Mehanik pojasnjuje Avto Mehaniki pojasnjujejo: To se danes kvari v avtomobilih

Tako krovna organizacija FIA kot avtomobilski klubi so v minulih dneh že začeli s številnimi aktivnostmi – od zbiranja finančnih in materialnih sredstev do nudenja brezplačne pomoči na cesti za begunce, ki se iz Ukrajine umikajo na varno v druge evropske države. »V Avto-moto zvezi Slovenije se pridružujemo prizadevanjem FIA in naših partnerskih klubov. Odločili smo se, da ponudimo brezplačno pomoč na cesti ukrajinskim beguncem, če jo bodo ti na slovenskih cestah potrebovali«, je dejal predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez in dodal: »Na ta način želimo tudi v AMZS z eno naših temeljnih storitev ublažiti stisko ljudi, ki so bili primorani zapustiti svoje domove in želijo z avtomobili ali drugimi prevoznimi sredstvi varno in s čim manj težavami prispeti do zatočišča.«

AMZS pomoč na cesti | Avtor: AMZS AMZS

AMZS na pomoč na cesti tudi kolesarjem. Avto Po novem pomoč na cesti tudi ob okvari kolesa

Pomoč 24 ur na dan, vse dni v tednu

Begunci iz Ukrajine, ki bi potrebovali pomoč na cesti v Sloveniji, lahko ob okvari ali poškodbi vozila 24 ur na dan vse dni v tednu pokličejo AMZS klicni center na telefonsko številko +386 1 5305 353. Ob klicu voznik operaterju v klicnem centru sporoči:

·         informacijo o kraju, kjer se nahaja,

·         telefonsko številko, na kateri je dosegljiv,

·         podatke o vozilu (znamka, tip, registrska številka) in

·         da je begunec iz Ukrajine.

Mehanik bo, če bo le mogoče, okvaro takoj odpravil, sicer pa zagotovil prevoz vozila do najbližjega servisa.

FIA Road Patrol training for excellence 2016 Avto AMZS mehaniki na evropskem tekmovanju premagali vso konkurenco

AMZS ob tem naproša ukrajinske državljane, ki živijo v Sloveniji, in vse tiste, ki imajo sorodnike ali znance v Ukrajini, da jih seznanijo z možnostjo brezplačne pomoči na cesti v Sloveniji, če se bodo ti v iskanju varnosti odločili za pot v oziroma čez našo državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.