Avto
224 ogledov

Kakšen voziček je bil v modi pred sto leti?

star otroški voziček
1/17
Anže Petkovšek
Kako je moderni otroški voziček izgledal nekoč? Poglejte si!

Danes mora biti dober otroški voziček kompaktnih mer in mase, a po drugi strani izredno prilagodljiv. Mora dovoljevati namestitev košare za novorojenčka in klasičnega sedežega, čigar sedišče in naslonjalo se seveda lahko nastavljata na raznovrstne načine, da se le poteši mlado radovednost.

Moderni vozički imajo celo sofisticirano vzmetenje in zavore, od teh nekateri pravcate diskaste ploščice. Če želijo starši veljati za bolj "športne", potem mora imeti voziček le še tri kolesa.

Kako pa je bilo nekoč? Tudi 60, 70 in celo 100 let nazaj je voziček lahko veljal za statusni simbol, le da so bili takrat v ospredju drugi postulati - barve, materiali, tip koles ... Nekaj utrinkov iz priložnostne razstave vozičkov v hotelu Mons v Ljubljani, ki je bila pripravljena ob priložnosti 2. foruma o zgodovinskih in starodobnih vozilih. Na njej so nekateri primerki segali prav v začetek 20. stoletja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.