Avto
260 ogledov

Kasko le za na dopust

Nesreča na avtocesti bralka
Kasko zavarovanje samo za čas dopusta ali odhoda v tujino je možno skleniti pri Adriaticu Slovenici in pri zavarovalnici Grawe, pri Generaliju pa le delni kasko. Druge zavarovalnice kasko zavarovanje sklepajo le za celo leto.

Premija je višja

V Adriaticu Slovenici kasko zavarovanje sklenejo tudi za minimalno 15 dni, a je potrebna posebna odobritev, ki je odvisna od škodnega rezultata stranke. „Seveda je premija glede na povečano izpostavljenost nevarnostim v določenem času ustrezno višja,“ opozarjajo v Adriaticu Slovenici. Kdor ima obvezno zavarovanje sklenjeno pri Grawe, lahko za določen čas doda tudi kasko zavarovanje za to vozilo. V Generaliju je za krajše obdobje od enega leta možno skleniti le delni kasko, vendar ne brez obveznega zavarovanja.

Celo leto ali nič!

Pri Triglavu pravijo, da se kasko zavarovanje praviloma sklepa za eno leto, za krajše obdobje pa le izjemoma in z namenom, „da se uskladi potek zavarovanja z datumom poteka prometnega dovoljenja ali datumom registracije“. Tudi pri Tilii je kasko mogoče skleniti le za celo leto, sorazmerni delež premije pa na zahtevo zavarovanca vrnejo v primeru uničenja, odjave ali prodaje vozila, če ni prišlo do zavarovalnega primera. Tudi pri Zavarovalnici Maribor ni mogoče skleniti kasko zavarovanja samo za čas dopusta. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:22 11.avgust 2017.

    Kot vidite , nobeden ne želi komentirati na straneh , ki zgledajo kot osmrtnica ! Jebala vas črna farba!